Primarul Dragomir refuză în continuare să spună cât au costat Zilele Brăilei, la care s-au plătit mii de euro din bani publici unor artiști care în cântecele lor au prezentat la modul favorabil consumul de droguri și au adus injurii Poliției

Primăria Brăila, condusă de Marian Dragomir (PSD), continuă să refuze să dea presei informații de interes public legate de cheltuielile făcute cu Zilele Brăilei.

Evenimentele dedicate Zilelor Brăilei s-au desfășurat în perioada 8-15 august și până azi, 26 septembrie,  nu am primit informațiile pe care le-am cerut Municipalității pe acest subiect.

Prima solicitare de informații publice în baza Legii 544,  pe tema cheltuielilor făcute din banul public pentru evenimentele desfășurate în cadrul Zilelor Brăilei, am făcut-o pe 16 august, iar în răspunsul primit pe 17 august a fost următorul: „Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră, referitor la «suma cheltuită de Primăria municipiului pentru manifestările dedicate Zilelor Brăilei», vă comunicăm că în conformitate cu Art. 7, alin (1) din Legea 544/2001 și ținând cont de faptul că nu s-au emis și plătit toate facturile aferente serviciilor prestate de artiști, respectiv servicii conexe, răspunsul îl vom transmite în termen legal și după efectuarea tuturor centralizărilor”.

La momentul respectiv au fost și alți ziariști care au cerut același lucru.

Ieri, 25 septembrie, am solicitat din nou Primăriei să ne ofere informații cu privire la suma cheltuită pentru Zilele Brăilei. Nici de această dată nu am fost singura ziaristă care a cerut acest lucru. Până la acest moment nu ni s-a dat niciun răspuns.

Asta nu ne va împiedica ca de acum înainte să cerem primarului Marian Dragomir săptămână de săptămână să ne dea informații legate de costul Zilelor Brăilei, la care au fost plătiți cu mii de euro din banul public artiști care au cântat  melodii în care erau prezentat la modul favorabil consumul de droguri și erau aduse injurii Poliției.

Precizăm că potrivit prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, „Autoritățile și instituțiile publice au obligația să răspundă în scris la solicitarea informațiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcție de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare și de urgența solicitării. În cazul în care durata necesara pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășește 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiția înștiințării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile”.

Domnule primar Marian Dragomir, legea vă impune să dați presei în maximum 30 de zile informațiile de interes public care vă sunt solicitate!

Aceeași lege vă impune să organizați conferințe de presă lunar!

Dar nu vă pasă dvs de lege, nu-i așa? Că dvs și președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac (PSD) sunteți stăpânii în Brăilei și o să fiți veșnic la putere, nu-i așa? Că dvs, ciocoii PSD, nu răspundeți decât celor care vă întreabă ce le dați voie dvs să vă întrebe!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns