Primarul Dragomir speră ca Pătrășcan „să aibă capacitatea de a nu cădea în capcana unor interpretări subiective”: „Dacă dorește, îi acordăm un spațiu în aceleași condiții în care am oferit și artiștilor plastici. Îl invit să participe la activitățile Primăriei”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), declară că își dorește în continuare să colaboreze cu caricaturistul Costel Pătrășcan în ceea ce privește acțiunile culturale ale Municipalității și că este gata să-i pună la dispoziție artistului un spațiu pentru a-și amenaja atelierul, în aceelași condiții în care s-au oferit spații și altor artiști locali.

Dragomir răspunde în acest fel mesajului transmis astăzi pe o rețea de socializare de Costel Păstrășcan, în care caricaturistul reproșează administrației locale faptul că l-a dat afară din încăperile în care își avea atelierul întâi la Centrul de Creație (instituție subordonată Consiliului Județean) și mai nou, de la Teatrul „Maria Filotti” (instituție subordonată Primăriei municipiului).

Practic, în urmă cu câteva zile i s-a cerut artistului să elibereze încăperea pe care o ocupa în clădirea Teatrului „Maria Filotti”, unde își avea biroul, după ce fusese nevoit să plece de la Centrul de Creație.

Pătrășcan a transmis astăzi un mesaj primarului Dragomir, în care spune, printre altele: „Nu pot să cred că dumneavoastră ați putea gira o astfel de nedreptate și că, într-o instituție aparținând Primăriei, un om pe care-l prețuiți și care reprezintă o marcă pentru Brăila, după cum ați spus, să fie evacuat din lipsă de spațiu!

Totodată, nu pot să aplec urechea la toți cei care îmi spun că gestul de a fi dat afară din teatru – unde am doar un atelier, fără a fi salariatul instituției de cultură – ar fi o răzbunare a PSD în urma conflictului cu deja celebra doamnă manager Sulicu și a caricaturilor pe care le fac, că totul este o execuție politică prin care să demonstrați că sunteți stăpânul Brăilei.

Am fost dat afară din Centrul de Creație, am fost dat afară și din Teatru. Ar urma să fiu dat afară și din Brăila?”.

Contactat de MD Press pe această temă, edilul șef ne-a transmis următorul răspuns: „Dl Pătrășcan Costel are un talent deosebit, iar caricaturile dânsului stârnesc zâmbetele multora și aprecierile mele inclusiv în momente în care eu sunt subiectul lor.

Dacă dorește, Primăria Brăila îi acordă un spațiu în aceleași condiții în care am oferit și artiștilor plastici sau asociațiilor din domeniul culturii (altfel spus, cu plată; până acum caricaturistul nu plătea chirie pentru spațiul ocupat – n.r.).

Îl invit pe dl Pătrășcan Costel să participe la activitățile Primăriei, îi punem la dispoziție spații în mod gratuit pentru expunerea caricaturilor, dacă dorește organizăm o activitate comună pentru promovarea tinerelor talente sau alte activități pe care le propune dânsul.

Sper sa răspundă pozitiv propunerilor noastre și să avem capacitatea de a nu cădea în capcana unor interpretări subiective.

Cu respect, Marian Dragomir”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns