Primarul Dragomir: Suma pe care o vom aloca în acest an învățământului va fi cea mai mare din ultimii 5 ani

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, declară că a avut deja o discuție cu reprezentanții Consiliului Local al Elevilor și a ajuns la un acord  cu aceștia în privința problemelor pe care ei le doreau rezolvate și care sunt de competența Municipalității.

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Brăila a invitat reprezentanții Consiliului Județean și ai Primăriei municipiului la o dezbatere publică pe tema modului în care este gândită alocarea fondurilor pentru învățământ prin bugetul județean și prin bugetul municipiului. În acest context, l-am întrebat pe edilul șef dacă este de părere că această dezbatere poate avea loc înainte de aprobarea bugetului municipal, astfel încât solicitările elevilor să poate fi incluse în acel buget. Marian Dragomir ne-a spus că la discuția care a avut loc pe 19 martie deja s-au rezolvat toate chestiunile care țin de Primărie și ca atare, toate cheltuielile aferente vor fi incluse în bugetul pe anul în curs: „La discuția cu reprezentanții Consiliul Județean al Elevilor mi-au prezentat dorințele lor și i-am informat că Primăria va asigura și în anul 2021 sumele necesare pentru: *abonamentele gratuite pentru mijloacele de transport în comun pentru elevii cu domiciliul și reședința în muncipiu; *burse pentru merit, buse pentru studiu și burse sociale; *premii pentru performanțelele elevilor și profesorilor care obțin locurile 1, 2 și 3 la competițiile școlare desfășurate sub coordonarea Ministerului Educației.

Pe de altă parte, chiar dacă deocamdată nu pot să dau cifre cu privire la bugetul alocat în acest an învățământului de Primăria Brăila, pot să vă spun că este cea mai mare sumă alocată în ultimii 5 ani acestui domeniu. Suma va crește comparativ cu anii trecuți pentru că avem investiții pe învățământ”.