Primarul Dragomir: Sunt încântat de modul în care arată Căminul Cultural Nedelcu Chercea în urma lucrărilor de modernizare

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, este foarte mulțumit de modul în care evoluează lucrările de modernizare a Căminului Cultural Nedelcu Chercea și de felul în care arată imobilul acum, când aceste lucrări se apropie de final.

Edilul șef a postat pe o rețea de socializare câteva imagini cu Căminul cultural și a comentat: „Din RESPECT pentru filantropii NEDELCU CHERCEA ȘI ANA!!!

– Modernizare Cămin Cultural Nedelcu Chercea (construit și donat Primăriei de Nedelcu Chercea și Ana) – Proiect finalizat în proporție de 90% – consolidare fundație, tencuieli interioare și exterioare, modernizare Sală de spectacole, camere etaj și parter, etc.

– Urmează Parcul de Joacă de lângă Căminul Cultural – Proiectul tehnic a fost aprobat în Consiliul Local și banii sunt în buget. Urmează licitația pentru execuție. Se vor amenaja parcarea și accesul la cămin. Estimăm începerea lucrărilor în primăvara anului 2022”.

Dragomir ne-a declarat că în perioada în care era consilier municipal  (2008-2012) participa la foarte multe evenimente organizate la Căminul Cultural Nedelcu Chercea și încă de pe atunci și-a dorit să se reabiliteze acel imobil: „Erau foarte multe evenimente ale Casei de Cultură a Municipiului organizate acolo și cea mai reprezentativă era «Toamna în cartier», la care veneau toate școlile din zonă, dar și elevii de la Casa de Cultură și prezentau părinților mai multe spectacole.

În 2016, când am venit la Primărie, în primul mandat am introdus în buget, la investiții, cheltuielile pentru realizarea proiectului de modernizare a Căminului Cultural, am  parcurs toate procedurile legale și acum sunt încântat pentru faptul că acest cămin s-a schimbat radical, arată foarte frumos. S-au făcut lucrări de refacere a acoperișului, consolidarea clădirii, intervenții la fațadă, finisaje pereți, refacere pardoseli, refacere structură scenă, înlocuire tâmplărie, dotări la Sala de spectacole, refacerea sistemului de încălzire,  refacerea instalațiilor electrice, realizarea instalației de ventilat și reparații instalații sanitare.

Aștept să depășim această perioadă dificilă din punct de vedere sanitar, pentru ca toți copii să se poată întâlni din nou la Căminul Cultural și să prezinte acele frumoase spectacole. În Căminul Cultural va funcționa în continuare biblioteca și Centrul de încasare taxe”.

Precizăm că lucrările de modernizare au fost realizate de firma Repavil Cons SRL, iar valoarea totală a investiției este de 1.927.844,61 lei (cu TVA inclus).

Imobilul în care funcționează Căminul Cultural a fost construit în 1938 de filantropul Nedelcu Chercea.