Primarul Dragomir susține că anunțul privind posibila numire a lui Canciu în funcția de secretar de stat „este de fapt îmbrăcarea în cuvinte meșteșugite a demiterii”: „Un politruc. Cred că îl vor parca la alt minister, nu la cel al Educației. Poate ascuți creioane la Ministerul Culturii”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), îl consideră pe inspectorul școlar general Cătălin Canciu (PNL) „un mincinos”, un om pentru care „școala este pe locul II”, prioritatea sa nr. 1 fiindcă se plimbe cât mai mult în străinătate, profitând de diverse proiecte europene care se fac la nivelul învățământului local, un om care fiind ocupat cu „turismul pe bani publici”, își lăsă adjuncții să-i facă treaba la ISJ și lasă Municipalitatea să țină legătura cu directorii instituțiilor de învățământ din municipiu și să se ocupe de modernizarea acestora.

„Acestea sunt motivele pentru care Canciu va fi demis din funcția de inspector școlar general, tot felul de astfel de lucruri care dovedesc că nu există niciun fel de implicare a lui. Dar cu siguranță, pentru că unii politruci trebuie să primească și să se vadă, cum spunea chiar el, «cu sacii în căruță», probabil că PNL-ul îl va numi politic băgător de seamă la vreun minister. Vreau să îl prevenim pe domnul ministru să se bazeze pe Canciu doar la deplasări externe”, a declarat astăzi Dragomir, în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebat dacă are informații că liberalul Canciu (foto) va fi demis din fruntea ISJ, primarul a declarat că anunțul făcut recent de conducerea PNL Brăila privind faptul că acesta ar putea fi numit secretar de stat la Ministerul Educației sau la Ministerul Culturii „este de fapt îmbrăcarea în cuvinte meșteșugite a demiterii”.

Dragomir a spus că „el așa are informația”, că de fapt Canciu va fi demis și a mai adăugat că nu crede că după ce îl va demite, ministrul Educației îl va accepta pe acesta secretar de stat în ministerul său: „Cred că îl vor parca la alt minister. Poate ascuți creioane la Ministerul Culturii”.