Primarul Dragomir susține varianta ca testarea elevilor pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 să fie făcută de către părinți, acasă

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), susține varianta ca testarea elevilor pentru depistarerea infecției cu virusul SARS-CoV-2 să fie făcută de către părinți, la domiciliu, și nu în unitățile de învățământ.

Întrebat ce mandat va da reprezentanțiilor săi în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ în legătură cu acest subiect, Dragomir a răspuns: „Testare făcută de părinți, acasă”.

Amintim că această variantă este susținută atât de președintele Sindicatului Învățământului Brăilean, Valeriu Partene, precum și de inspectorul școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu.

După cum ne-a informat Valeriu Partene, decizia cu privire la varianta de testare a elevilor pentru depistarearea infecției cu virusul SARS-CoV-2 va fi luată în fiecare unitate de învățământ în parte, în cadrul Consiliului de Administrație.

Din Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ fac parte directorii, reprezentanții profesorilor, reprezentanții părinților, reprezentantul Consiliul Local și reprezentantul primarului, iar deciziile se iau prin vot.