PRIMARUL DRAGOMIR: VICTORIE! FĂRĂ MASCĂ ÎN BRĂILA! O POARTĂ DOAR CINE VREA!

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), anunță pe o rețea de socializare că potrivit reglementărilor legale în vigoare,  brăilenii nu sunt obligați să poarte mască atunci când circulă pe străzile din municipiu, așa cum li s-a impus „în mod nelegal” printr-o recentă Hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Dragomir a contestat oportunitatea și legalitatea acestei hotărâri CJSU încă din ziua în care ea a fost emisă, iar astăzi îi informează pe brăileni că există o Hotărâre a Guvernului care precizează clar că în localitățile în care incidența cazurilor confirmate cu COVID este sub 3 la 1000 de locuitori (cazul municipiului Brăila), nu este obligatoriu ca masca să fie purtată pe străzi, ci doar în locurile aglomerate precum piețe, târguri sau stații de așteptare: „VICTORIE!!! FĂRĂ MASCĂ ÎN BRĂILA!!! O poartă doar cine vrea!!!
1. O să respect întotdeauna legea, chiar și atunci când nu îmi convine.
DAR, o sa folosesc toate mijlocele legale pentru a apara drepturile și libertățile brăilenilor și voi iniția procedura de modificare a hotărârilor și legilor abuzive.
2. Conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgentă
49/13.10.2020 aprobată prin Hotărârea Guvernului 856/14.10.2020 în Brăila, deoarece sunt sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori, masca trebuie purtată doar în:
– piețe
– târguri
– zone de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea)
– faleza
– zone în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje
– exteriorul obiectivelor turistice
– zonele pietonale comerciale
– proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii
3. Când vă plimbați în Parcul Monument, Gradina Mare sau oriunde în Brăila, cu excepția locațiilor enumerate anterior, masca nu este obligatorie, dar cei care doresc o pot purta. Acum, fiecare are dreptul de a decide!!!
4. Persoane mai temătoare spun … dar dacă nu purtăm masca o să crească cazurile. Eu ii intreb, cu tot respectul – garantează cineva că dacă purtăm masca nu ne infectam? Există un studiu oficial? Personalul Direcției de Sănătate Publică Brăila a purtat mască, a respectat regulile… și totuși s-a infectat !!!
5. Unii mi-au spus – Au trecut alegerile, ești 4 ani primar …. stai linistit … nu te pune contra curentului ….
Am spus odată – DECÂT O VIAȚĂ SLUGĂ, MAI BINE 4 ANI VULTUR !!! Nu sunt «vulture», este doar un proverb românesc adaptat.
O să ramân mereu același om sincer și nu ma voi vinde pentru un post sau interes personal”.