Primarul Dragomir: Vom face unele lucrări necesare pentru omologarea Stadionului Municipal, dar nu se pune problema să intre utilajele acolo, pentru că nu e vorba de lucrări de amploare

„Vom face unele lucrări necesare pentru omologarea Stadionului Municipal, dar nu se pune problema să intre utilajele acolo, pentru că nu e vorba de lucrări de amploare” – este declarația făcută astăzi de primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Acesta a precizat că așa cum a declarat în mai multe rânduri, se lucrează deja la un proiect privind modernizarea Stadionului Municipal, care va fi depus pentru finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI), deci nu ar fi legal ca Primăria să cheltuiască acum bani publici pentru efectuarea de reparații de amploare la stadion: „La Stadionul Municipal o să începem din această lună mici lucrări necesare pentru omologarea acestuia. Nu se pune problema să băgăm utilajele acolo, pentru că «micile lucrări» înseamnă dat cu var și am vorbit dacă putem să aducem toalete ecologice exterioare, că nu are sens să le reabilităm pe cele  vechi, fiindcă oricum în baza proiectului pe care îl facem o să modernizăm totul acolo”.

În contextul în care pentru a fi omologat Stadionul Municipal este necesar să se reabiliteze și tribunele – care în prezent sunt devastate -, l-am întrebat pe primar cum se va proceda cu acestea.

„Noi am discutat o soluție pentru montarea scaunelor la tribune, dar vom da mai multe detalii după ce vom perfecta actele în acest sens”, a răspuns Dragomir.

Amintim că ieri, edilul șef ne declara că nu se pune problema să se facă vreun fel de lucrări la Stadionul Municipal, ci se va reabilita întâi Stadionul „Progresul”, care poate fi omologat pentru desfășurarea meciurilor de fotbal, iar după aceea se va trece la modernizarea Stadionului Municipal. El a mai precizat că de săptămâna viitoare vor intra utilajele la Stadionul „Progresul”, pentru a începe lucrările de reabilitare, iar după ce acestea vor fi finalizate, se va încerca omologarea stadionului „Progresul”, pe care se vor juca meciurile oficiale, iar între timp se va lucra la modernizarea Stadionului Municipal. Până se va realiza această modernizare vor mai trece însă câțiva ani, dat fiind că anul acesta Primăria Brăila abia a început să lucreze la realizarea proiectului, în vederea lansării licitației publice.

Precizăm că problema Stadionului Municipal – care a fost lăsat de izbeliște în ultimii ani și a ajuns într-o avansată stare de degradare – a devenit mai „fierbinte” în ultimele zile ca urmare a recentei promovări a echipei Dacia Unirea Brăila în Liga a II-a și a faptului că aceasta nu are unde să joace meciurile oficiale, fiindcă niciun stadion din județ nu este omologat de Federația Română de Fotbal.