Primarul Moroiu, despre cornul dat elevilor – “Eu va spun cu mana pe inima: nu e bun de mancat!”

P1110819

Primarul comunei Salcia Tudor, Florin Moroiu, l-a informat astazi pe presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, ca produsele livrate elevilor din localitatea sa prin Programul „Lapte corn” nu sunt bune de mancat. El a spus ca, spre exemplu, cornurile au un gust atat de prost, incat el nu le-ar manca sub nicio forma. Moroiu a mai declarat ca nu doar cornurile sunt de proasta calitate, ci si laptele, pe care copiii il arunca prin curtea scolii, in pauze: “Eu, ca primar, nu as manaca asa ceva, un astfel de corn! Si daca eu, ca primar, nu l-as manca, nu l-as da nici la copii! <<Corn>> inseamna un aluat diferit de paine, e aproape un aluat de cozonac. Eu cumpar paine zilnic si cornul asta nu are nici macar gustul painii pe care o cumpar eu! Deci eu asa ceva nu mananc! Mai bine il inlocuim cu mere, ori biscuiti.

Si laptele ala… prin curtea scolii numai zoaie de lapte sunt, ca ala nu e lapte! Eu asa ceva, va spun sincer, nu mananc. Daca vor primarii, colegii mei, sa manance, n-au decat! Pai noi trebuie sa-l gustam, nu? Eu va spun cu mana pe inima: asa ceva nu e bun de mancat! Cum sa le spun eu sa manance? Sunt copii saraci, lipiti pamantului; nu manaca nici aia! Este in termenul de valabilitate, sunt verificate, nu-i problema, dar nu este bun, asta-i treaba!  Cuvantul <<corn>> inseamna sa aiba lapte in el, inseamna ou, inseamna dulceata in el, nu? Deci nu vrem ciocolata; mai, dar fa-l sa fie bun!”.

Primarul a facut aceste comentarii in contextul in care seful CJ, Viorel Mortu, le-a cerut edililor sa monitorizeze modul in care se deruleaza Programul “Lapte-corn” in unitatile de invatamant de pe raza localitatilor lor.