Primarul Moroiu: Mi-e scarba de drumul catre Racovita, ca te duci in groapa pana la brau!

P1090471

Primarul comunei brailene Salcia Tudor, Florin Moroiu,  considera ca se face prea mult caz de proiectele cu finantari europene sau de alta natura, care sunt invocate ca solutie pentru toate problemele comunitatilor rurale, cand, de fapt, acestea au mari hibe. Moroiu a vorbit despre faptul ca pe proiecte realizate in baza Ordonantei 18 poti asfalta drumuri, dar nu poti face nici trouare si nici santuri de scurgere, astfel incat investitia devine o adevarata bataie de joc: “Ordonanta 28 nu-ti da voie sa faci centrul civic, nu-ti de voie sa faci trotuare si santuri de scurgere la drumuri nationale, iti da voie doar sa faci asfaltari comunale. Cand faci asfalt pe o strada comunala, nu-ti da voie sa mai faci si sant si trotuar, ca nu te finanteaza. Pai faci asfaltul si apa se duce in curte la oameni?!”.

Primarul Moroiu a cerut conducerii Consiliului sa imparta banii din fondul de rezerva al CJ catre primarii, pentru ca acestea sa-si poata rezolva probleme urgente, pentru care nu s-au gasit bani, in alt mod: “La Consiliul Judetean sunt 55 de milioane de euro. De ce nu ne dati banii noua? Ca vin 400.000 de euro la fiecare comuna si se cheltuie pentru oameni. De ce nu ne dati banii? Noi va spunem care-i treaba! Cand ati apelat la noi, am raspuns. Cand oamenii cheama Salvarea, la primar suna, la 112, tot la primar suna, cand pleaca Salvarea din Gradistea, il suna pe primarul de la Salcia. Ce facem noi? Ne facem de rasul lumii? Avem bani in fondul de rulment, dati-ne banii! Noi de bani discutam aici! Mi-e scarba, ca ma intreaba oamenii de drumul catre Racovita, mi-e scarba de drumul ala, ca te duci in groapa pana la brau! Noaptea, la ora 12, am dus tractorul acolo, ca a ramas scuterul in nori, acum, in secolul XXI!”.

Primarul a fost informat ca in acest an au aparut completari la normele metodologice, astfel incat din 2015, prin Ordonanta 28 pot fi promvate proiecte care vizeaza inclusiv partea de trotuare si santuri de scurgere de pe marginea drumurilor. Pe de alta parte, lui Moroiu i s-a spus ca banii din fondul de rezerva al CJ nu pot fi cheltuiti pentru orice, dat fiind ca legea prevede destinatii precise pentru aceste sume.