Primarul Petrica Calu: Consilierul Gheorghe Chiru spune prostii!

Calu Petrica 1 Gemenele

Primarul comunei Gemenele, Petrica Calu, este indignat de acuzatiile grave ce le sunt aduse la gramada, primarilor braileni, de care consilierul judetean Gheorghe Chiru (PNTCD). De-a lungul timpului, Chiru a criticat in mai multe randuri activitatea primarilor si chiar felul lor de a se comporta cu satenii, fara sa dea insa nume concrete, ci vorbind la modul general, in ideea ca “toti sunt la fel”. In ultima perioada, insa, Chiru a devenit si mai acid in declaratiile sale, ceea ce i-a deranjat pe multi dintre  primari, care cred ca taranistul ar merita dat in judecata pentru ceea ce spune, afectandu-le imaginea.

Mai concret, Chiru a declarat, printre altele, ca primarii din mediul rural  “nu au nicio viziune, lucreaza la plesneala – au venit banutii, se gandesc cum sa faca sa-i cheltuie in cel mai scurt timp, sa scoata ochii alora naivi de acolo”, ca “TOTI, absolut toti, au umplut efectiv acele primarii cu neamuri si cu clientii lor politici marunti, alde nea Cutare de la stana” . De asemenea, taranistul a spus ca primarii braileni nu se inghesuie sa faca proiecte si sa acceseze fonduri pentru impaduriri pentru ca nu le ies si lor ceva “banuti gri sau negri” de pe urma acestora si a mai comentat ca  “primarii au o mare problema cu cei care gandesc, sunt afectati psihic din cauza asta. Cred ca o sa fac o propunere la presedintele Consiliului Judetean, pentru un tratament preventiv, daca nu putem sa facem altceva, macar profilaxie”.

Reactia celor vizati de aceste afirmatii a venit la cea mai recenta sedinta cu conducerea Cosiliului Judetean, cand mai multi primari i-au cerut presedintelui interimar Viorel Mortu sa “ii atraga atentia” lui Chiru asupra gravitatii declaratiilor sale.

“Avem rugamintea la dumneavoastra sa ii atrageti atentia domnului consilier judetean Gheorghe Chiru pentru prostiile pe care le-a spus la adresa tuturor primarilor. Nu ne simtim bine in legatura cu ce vorbeste despre noi. Ar trebui sa il dam in judecata, toti de la Asociatia comunelor”, a declarat primarul comunei Gemenele, Petrica Calu (PSD).