Primarul Simionescu vrea sa majoreze salariile bugetarilor din subordinea sa

P1070525

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, si-ar dori majorarea salariilor functionarilor publici din subordinea sa – si nu doar a celor din Primarie, ci si a personalului din institutiile subordonate Municipalitatii. Simionescu a precizat ca a cerut Directiei Economice sa faca niste calcule, pentru a stabili in ce masura se pot realiza majorari de salarii cu respectarea conditiilor impuse de Ordonanta de Urgenta aprobata recent, pe aceasta tema. Mai exact, Ordonanta stipuleaza, printre altele, ca salariile personalului care activeaza in administratia publica locala pot fi majorate daca fondurile se incadreaza in limita bugetului aprobat si a plafonului stabilit de Ministerul de Finante, dar nu mai mult de 12%.

“O sa discutam cu Directia Economica, pentru ca sunt niste conditii, trebuie sa avem prevedere bugetara suficienta, trebuie sa avem incadrarea in parametri, ca numar si suma si atunci o sa trebuiasca sa vedem care este situatia. Din punct de vedere al numarului de persoane noi avem <<loc>> suficient,  din punct de vedere al sumei, va trebui sa analizam care este suma pe care noi o avem aprobata si cat din ea poate fi disponibilizata pentru cresteri de salarii, mai ales ca ordonanta vorbeste si despre majorari diferentiate. Aici o sa trebuiasca sa avem un echilibru, pentru ca nu pot sa majorez la institutie cu 10% si la alta cu 5%”, a declarat Simionescu.

Amintim ca edilul-sef s-a plans in numeroase randuri de faptul ca salarizarea in administratia publica este foarte proasta si ca de aceea, este foarte dificil sa fie aduse si sa fie pastrate in acest sector persoanele foarte bine pregatite din punct de vedere profesional.