Primarul Stan Malinche și viceprimarul Dumitru Mihaiu în vizorul ANI. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul în cazul lui Malinche, acuzându-l pe acesta de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații

Încă doi aleși locali din județul Brăila au intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate (ANI). Într-un comunicat dat publicității astăzi, ANI informează că a constatat conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală și fiscală în cazul a 7 aleși locali, printre care și Stan Malinche (și-a câștigat mandatul ca PNL, dar ulterior PNL Brăila i-a restras sprijinul politic), primarul comunei Gropeni și Dumitru Mihaiu, viceprimarul comunei Tudor Vladimirescu (PNL).

Potrivit documentului amintit, Stan Malinche „a participat la emiterea, adoptarea și încheierea unor acte administrative și juridice privind societatea la care era membru fondator și prim-vicepreședinte”, societate la care „avea un interes personal”.

În cazul primarului din Gropeni ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție „cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, întrucât a îndeplinit o serie de acte privind societatea amintită și pentru întreprinderea individuală deținută de soția acestuia”.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, întrucât Malinche nu a menționat în declarația de interese depusă ca primar funcția de prim-vicepreședinte deținută la societatea respectivă.

În ceea ce-l privește pe viceprimarul Mihaiu, acesta este acuzat că în perioada în care a fost consilier local (mai exact, în anul 2020) a participat la emiterea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local Tudor Vladimirescu prin care se alocau 60.000 lei unei asociații în cadrul căreia el deținea calitatea de membru fondator și deținea și funcția de președinte.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se mai arată în comunicatul dat publicității.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns