In primele 5 luni ale anului, 22.000 de pensionari braileni au beneficiat de 37.000 de servicii medicale clinice si paraclinice

h0002215590_littmann_master_cardiology_fosco_principal_4

La nivelul judetului Braila, numarul persoanelor cu varsta de peste 60 ani inscrise la medicii de familie este de 78.127, acestea reprezentand 21,63% din totalul populatiei. Asistenta medicala primara este asigurata de cei 147  de medicii de familie aflati in relatii contractuale cu CJAS Braila, pe anul in curs. In asistenta medicală primara intra servicii medicale servicii medicale curative pentru urgente medico-chirurgicale, afectiuni acute, subacute, acutizarile unor afectiuni cronice si pentru afectiuni cronice constand in consultatii, tratament si manevre de mica chirurgie, prescriere de tratament medical, recomandari de investigatii paraclinice pentru stabilirea diagnosticului, bilete de trimitere in vederea internarii, monitorizarea tratamentului si a evolutiei starii de sanatate a bolnavilor varstnici, servicii medicale de preventie si profilaxie, servicii medicale la domiciliu .

Pe de alta parte, persoanele varstnice din judet au beneficiat si de asistenta medicala ambulatorie de specialitate, asigurata de 22 de medici de specialitate din specialitati clinice, in cabinete individuale sau in cabinete din ambulatoriile integrate ale spitalelor si specialitati paraclinice, laboratoare de analize medicale si servicii de radiologie si imagistica medicala (in numar de 27). Astfel, in perioada ianuarie-mai 2015, 17.953 de persoane varstnice au beneficiat de un numar de 32.381 de servicii medicale de specialitati clinice si un numar de 4.211 persoane varstnice au beneficiat de 5.065 de servicii medicale de specialitati paraclinice.

Pe de alta parte, in primele cinci luni ale acestui an, 1.180 de persoane varstnice au beneficiat de servicii medicale de recuperare-reabilitare a sanatatii in ambulatoriu de specialitate.

Important de mentionat este si faptul ca potrivit datelor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Braila, ”serviciile medicale de ingrijiri la domiciliu acordate persoanelor varstnice reprezinta 95% din totalul serviciilor de ingrijiri la domiciliu”.