In primele 5 luni ale anului, 50.600 de varstnici din Braila au beneficiat de 197. 200 retete medicale

361_1

In primele 5 luni ale acestui an, un numar de 50.608 de persoane cu varsta de peste 60 ani din judetul Braila au beneficiat de 197. 207 retete de la diversi medici.

Pe de alta parte, potrivit informatiilor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Braila,  persoanele varstnice din judet au beneficiat si de asigurarea dispozitivelor medicale, respectiv proteze auditive, dispozitive pentru protezare stomii si incontinenta urinara, dispozitive ortopedice (proteze, orteze mijloace si dispozitive de mers, incaltaminte ortopedica), cristalin artificial, concentratoare de oxigen. Aceste servicii medicale s-au asigurat prin cei 71 de furnizori aflati in contract,  in limita fondurilor aprobate cu aceasta destinatie, existand liste de asteptare pe anumite domenii. „In cazuri deosebite, urgente, se pot da aprobari speciale in acest sens, tinandu-se cont de circumstantele fiecarui caz in parte, cu verificarea incadrarii in criteriile de prioritate, conform prevederilor legale. Criteriile de prioritate, precum si cele pentru solutionarea listelor de prioritate se stabilesc de catre serviciul medical al Casei de Asigurari de Sanatate, cu avizul Consiliului de Administratie, se aproba prin decizie de catre presedintele-director general si se publica pe pagina web a Casei de Asigurari de Sanatate. La stabilirea acestor criterii se tine cont de data inregistrarii cererilor la Casa de Asigurari de Sanatate, de tipul si stadiul afectiunii pentru care a fost efectuata recomandarea si de nivelul de dependenta al bolnavului”, se precizeaza intr-un raport al CJAS Braila.

Aprobarile eliberate pentru dispozitive medicale acordate persoanelor varstnice reprezinta 80% din fondul alocat dispozitivelor medicale, la nivelul judetului Braila.

Precizam ca la nivelul judetului Braila pe listele medicilor de familie se afla  inscrise 78.127 persoane cu varsta de peste 60 ani.