Primii sase voluntari in situatii de urgenta au finalizat instruirea in prim ajutor si si-au primit diplomele

dsc_0104

Primii sase voluntari in situatii de urgenta din Braila si-au finalizat instruirea in acordarea primului ajutor calificat si astazi, de Ziua Pompierilor, au deja diplomele pentru acest modul. Ei urmeaza sa-si continue pregatirea teoretica pe inca doua module iar in final, vor putea participa la misiuni de interventie si vor fi angrenati in diverse actiuni de ajutor umanitar.

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Dunarea”, lt. col Cristian Ion, a admis astazi ca numarul brailenilor care au dorit sa se angreneze in Campania „Salvator din pasiune” – derulata in premiera la nivel national -, este unul relativ mic, comparativ cu alte judete din tara, unde au fost selectionati pana la 60 de voluntari. Cristian Ion apreciaza insa ca este un inceput bun si spune ca daca vor va fi si alti braileni interesati, vor putea face acest pas cu ocazia viitoarelor campanii similare.

Amintim ca proiectul „Salvator din pasiune” urmareste sustinerea activitatilor de voluntariat, ca expresie a implicarii, solidaritatii si responsabilitatii civice si valorii profesionale a acestora, materializata in sprijinul acordat comunitatilor pe timpul situatiilor de urgenta, dar si pentru prevenirea lor.

Mai multe detalii pe aceasta tema, aici: