Prof. Botea, propunere făcută în contextul grevei generale din învățământ: „Începând cu 15 iunie cardul de vacanță al profesorilor să fie completat cu suma de 5000 lei. Este perfect legal”

O suplimentare cu 5000 de lei a sumei aferente cardului de vacanță destinat cadrelor didactice, până la rezolvarea problemelor legate de legea salarizării în domeniu – este propunerea care i-a fost făcută astăzi de președintele PMP Brăila, Viorel Botea, fost inspector școlar general al județului, lui Valeriu Partene, prim-vicepreședintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Botea ne-a declarat că în opinia sa aceasta este o variantă care poate fi luată în calcul pe termen scurt, dat fiind că este legală și nu încalcă angajamentele asumate de România la nivel european: „Având în vedere angajamentele politice pe care le-am făcut la nivel european vizavi de PNRR, care împiedică majorarea salariile din învățământ, i-am făcut o propunere domnul Partene: începând cu 15 iunie cardul de vacanță al profesorilor să fie completat cu suma de 5000 lei, nu cu 1440 lei, cum este acum. Este perfect legal.

Domnul Partene a răspuns pozitiv acestei propuneri, urmând ca astăzi, la ora 14, când au loc întâlnirile liderilor de sindicat din învățământ cu Guvernul, să pună pe masa discuțiilor această variantă.

Evident, propunerea mea nu rezolvă definitivă problema, ci este doar o soluție temporară, până la implementarea Legii salarizării”.

Amintim că angajații din învățământ se află în grevă generală de lunea trecută, iar deocamdată negocierile cu Guvernul nu au dus la niciun rezultat.