PROGRAME DE FORMARE PROFESIONALA GRATUITE, PENTRU SOMERII BRAILENI

Somerii aflati in evidenta Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei  de Munca (AJOFM) Braila se pot inscrie pentru a participa la programe de formare profesionala GRATUITE, in urmatoarele ocupatii/meserii:

-Lucrator in cresterea animalelor (in localitatea Galbenu) – nivel studii: cel putin 8 clase;

-Brutar – nivel studii: cel putin 8 clase;

-Lucrator finisor in constructii – nivel studii: cel putin 8 clase.

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecarei meserii. Pentru somerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

Somerii care doresc sa se inregistreze in evidenta AJOFM in vederea obtinerii unui loc de munca si pentru a participa la masurile active oferite se vor prezenta la sediul din municipiu, Bulevardul Dorobantilor 603-605, parter, modulele 2 sau 3, cu urmatoarele documente: a) actul de identitate; b) actele de studii si de calificare; c) carnetul de munca sau alte acte care atesta, potrivit legii, existenta unor raporturi de munca ori de serviciu, in cazul persoanelor provenite din munca; d) adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.

Informatii suplimentare se pot obtine de la sediul  AJOFM Braila, la Centrul de Formare Profesionala al agentiei, din str. Sergent Tataru, nr. 2, corp B, etaj 3 (in curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”) sau la telefon 0239/613034.