PROGRAMUL DE ASTAZI AL FESTIVALULUI “ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA”

Astazi, 23 septembrie, programul Festivalului “Zile si nopti de teatru la Braila” este urmatorul:

* Sala Mare, ora 18.00: TEATRUL TINERETULUI PIATRA NEAMT

SPECTACOL: APROAPE, de John Cariani

REGIE, SCENOGRAFIE si DESIGN SONOR: VLAD CRISTACHE

Cu: DANIEL BESLEAGA, SABINA BRANDUSE, NORA COVALI, CORINA GRIGORAS, FLORIN HRITCU, DRAGOS IONESCU, MIRCEA POSTELNICU, ALEXANDRA SUCIU

”Anonime iubiri fericite ard sub cerul inghetat al unui orasel din Nord. Placere si exaltare, retrageri tematoare, dulci stangacii, tafne rasfatate, gesturi oprite la jumatatea drumului dintre dorinta si bunavointa, toate se amesteca in licoarea tare a indragostirii. Din piesa lui Cariani, Vlad Cristache a ales acele povesti in care iubirea vindeca si implineste, rotunjindu-ne asperitatile muscaturilor timpului. Alegerea sa creeaza o viziune reconfortanta, plina de tandrete, caci toti oamenii sunt frumosi atunci cand sunt fericiti” (Raluca Naclad, consultant artistic)

* Sala Studio, ora 20:30: TEATRUL MIC, BUCURESTI

SPECTACOL: CASA CU PISICI, de Radu Iacoban

REGIA: RADU IACOBAN

SCENOGRAFIA: MIHAELA ULARU

Cu : EMILIA DOBRIN, ANDREEA GRAMOSTEANU, ILINCA MANOLACHE

“Casa cu pisici este un spatiu in care sentimentele se ascund in spatele citatelor din carti. Unde masca ironiei acopera amaraciunea unor destine frante, iar umorul panseaza tristetile de-o viata. Printre pisicile impaiate, trei femei incearca sa invete lectia viului din spatele peretilor care le strang.

Elena, Mara si Alexa sunt in primul si in primul rand… oameni. Buni, rai, dementi, normali, orgoliosi sau altruisti. Cu secrete ascunse si neimpliniri. Trei femei isi incolacesc destinele intr-o calatorie. Casa cu pisici nu e doar o comedie, nu e doar o drama, ci o poveste. Si daca iti plac povestile, sigur o sa-ti placa si spectacolul nostru”.

* Sala Avantgarde, ora 22:15

SPECTACOL: ACOUSTIC GENTELMEN

Recital de folk si blues cu renumitii chitaristi, vocalisti si cantautori bucuresteni Raul Carstea si Adi Manolovici.

(foto – Stefan Cudalbeanu)