Programul HERCULES a ajuns la final: Au participat la atelierele sportive 92 de copii. Dintre aceștia, 37 de copii au fost orientați către sportul de performanță

Programul HERCULES, Seria  V-a (24-29 octombrie 2022), o inițiativă a Ministerului Sportului de inițiere în diferite sporturi a copiilor, a ajuns la final.

La Brăila, programul a fost organizat de Direcția Județeană de Sport (DJS), având ca parteneri locali Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, A.J. Oina, Clubul Sportiv Municipal Brăila, CS Orizont 64, CS Suporter Club Brăila, Asociația Bridge Club Brăila. Finanțarea a fost asigurată de Ministerul Sportului.

S-au desfășurat 2 ateliere sportive (Bridge, Fotbal, Judo, Oina, Șah), la care au participat în total 92 de copii. Dintre aceștia, 37 de copii au fost selecționați/ orientați către sportul de performanță: Oina – 8; Bridge – 4; Judo – 4; Fotbal – 6; Șah – 15.

Toți copiii participanți la acest program au primit un kit alcătuit din tricou și șapcă inscripționate cu însemnele Programului HERCULES, precum și diplome si dulciuri ca recompensare pentru participare.

Cei mai talentați 6 copii la fiecare ramură în parte (în total, 30 de copii) au primit premii speciale de participare.

Cluburile CS Orizont 64 și As. Bridge Brăila au avut contribuții proprii la fondul de premiere.