Proiect de suflet al Trupei Proconsul: „Dă mai departe”. Membrii trupei vor înființa un Institut de Muzică unde nu se vor percepe taxe cursanților. Cei de la Proconsul și-au prezentat azi proiectul la Brăila

Un Institut de Muzică ce se va ocupa nu doar de instruirea gratuită a tinerilor talentați în acest domeniu, ci și de promovarea lor în lumea muzicală – asta își doresc mai nou membrii trupei Proconsul. Ei intenționează să facă acest lucru prin intermediul unei fundații care este în curs de înființare, iar din toamnă se va putea începe selectarea tinerilor artiști.

Pentru a-și promova proiectul, trupa Proconsul a pornit la drum prin țară, prin cât mai multe județe, cu intenția de a se întâlni cu presa locală, cu reprezentanții ONG-urilor și cu oamenii de afaceri. De la presă și de la ONG-uri ei așteaptă susținere mediatică și ajutor în identificarea tinerilor talentați în domeniul muzical (voce și/sau instrumente muzicale), iar de la oamenii de afaceri așteaptă susținere financiară pentru acest proiect, astfel încât Institutul de Muzică să poată funcționa fără a percepe taxe celor care vor beneficia de vasta experiență în domeniul artistic a celor de la Proconsul.

Bogdan Mihai Marin („Bodo”) și ceilalți membri ai trupei Proconsul s-au aflat astăzi la Brăila și au vorbit despre intențiile lor cu privire la viitorul Institut de Muzică. Întâlnirea a fost moderată de Lucian Sabados, fost director al Teatrului „Maria Filotti”.

Bodo a explicat că proiectul amintit merge pe ideea „Dă mai departe” și că el și colegii săi au ajuns la un nivel la care simt că au ce oferi tinerilor pasionați de muzică și chiar vor să ofere, cu dorința ca de acest ajutor să beneficieze și cei care nu-și permit să plătească taxele care se percep la diverse Academii de Muzică din țară.

Și pentru că Bodo a vorbit despre intenția de a lansa și un podcast în care să invite oameni care susțin prin orice mijloace activitatea Institutului de Muzică, în care aceștia să vorbească despre experiențele care i-au marcat și i-au făcut să simtă dorința de a-i ajuta pe alții, așa cum și ei au fost ajutați, l-am întrebat pe artist dacă și el a trecut printr-o astfel de experiență care l-a marcat și care l-a făcut să simtă că e momentul să înceapă să „dea mai departe”: