Proiect-experiment dedicat compozitorului ucrainean Serghei Bortkiewicz, la Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila

Marți, 7 martie, începând cu ora 15.00 pianistul Ștefan Doniga va susține recitalul „Experimentul BORTKIEWICZ” la Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila. Astfel, Ștefan Doniga include Brăila în cadrul turneului național de recitaluri desfășurat sub titlul „Experimentul BORTKIEWICZ”, dezvoltând un concept original prezentat în premieră publicului din România.

Proiectul propune un portret componistic al creatorului postromantic ucrainean Serghei Edouardovich Bortkiewicz (1877-1952), realizat într-un format inedit: alături de lucrări camerale solistice, recitalul cuprinde și monumentalul Concert nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră intitulat „Per Aspera ad Astra”, pe care pianistul român îl va prezenta în format multi-playback, coordonând acompaniamentul orchestral în timp real dintr-o serie de materiale preînregistrate de orchestra simfonică a Filarmonicii Janaček din Ostrava. Toate creațiile prezentate în recital sunt lucrări descoperite recent sau pe care Ștefan Doniga le-a înregistrat în premieră mondială, fiind creații considerate pierdute timp de aproape un secol.

Proiectul este organizat cu valorosul parteneriat al postului Radio România Muzical și al instituțiilor din țară care găzduiesc evenimentele incluse în program, printre care se regăsesc, la nivel local, atât Școala Populară de Artă „Vespasian Lungu”, cât și Liceul de Arte „Hariclea Darclée”.

Detalii se pot regăsi și pe pagina Radio România muzical – www.romania-muzical.ro, secțiunea Interviuri.

Intrarea este liberă.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns