PROIECTE PENTRU CASE, OFERITE GRATUIT DE PRIMĂRIA BRĂILA TUTUROR CELOR INTERESAȚI. ACESTEA POT FI DESCĂRCATE DE PE SITE-UL PRIMĂRIEI

Primăria Brăilei pune la dispoziția celor interesați, cu titlu gratuit, proiecte pentru trei modele de case, pentru a veni în ajutorul celor doresc să-și construiască o locuință, dar nu dispun de prea mulți bani, astfel încât economia făcută prin utilizarea unui proiect obținut gratuit ar însemna un ajutor binevenit.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD) – care candidează la alegerile locale din 27 septembrie pentru un nou mandat -, a declarat astăzi că proiectele au fost realizate de arhitectul șef al Municipalității, Corina Elena Anghelescu și în mod obișnuit, pentru o astfel de documentație s-ar plăti între 2.000 și 7.000 de euro: „Sunt 3 modele de case: casă parter, casă parter plus mansardă și casă parter plus etaj. Proiectele pot fi descărcate în mod gratuit de pe site-ul Primăriei municipiului, la meniul «Proiecte case tip – gratuit». Fiecare brăilean care descarcă aceste proiecte poate să le folosească așa cum au fost gândite ele de Primăria municipiului Brăila, dar pot fi și adaptate, în funcție de dorințele fiecărei persoane. Primăria nu solicită niciun fel de drepturi de autor pentru aceste proiecte.

Dacă discutăm din punct de vedere financiar, domnișoara arhitect a estimat că o astfel de construcție ajunge la o valoare medie de 50.000 euro, dar în funcție de finisajele pe care le dorește fiecare beneficiar cu siguranță prețul va crește”.

Proiectele pot fi găsite și descărcate de pe site-ul Primăriei Brăila, http://www.primariabr.ro/ , în partea stângă, «Proiecte gratuite pentru case”.