PROIECTUL MODERNIZARII CAII DOROBANTILOR NU PREVEDEA CONSOLIDAREA INTREGULUI CANAL COLECTOR, CI CAMASUIREA LUI. NU S-A FACUT CAMASUIREA PENTRU CA ASA A DECIS O INSTANTA
Primarul Marian Dragomir (PSD) infirma declaratiile presedintelui PNL Braila, Alexandru Danaila, potrivit carora proiectul de modernizare a Caii Dorobantilor din municipiu includea consolidarea intregului canal colector din subteran, de la un capat la altul al strazii respective. Danaila a facut acest comentariu dupa ce, la finele lunii decembrie 2018, managerul de proiect Dragos Marin ca declarat ca lucrarile de consolidare a canalului colector au vizat portiuni de insumeaza 515 m, din totalul de 2.960 m, cat inseamna lungimea acestuia de la un capat la altul al bulevardului.
“Au fost reconsolidate, ca sa spun asa, aceste zone pe care se intervenise deja in trecut, dar solutia a fost una doar locala, nu a fost una integrala, pentru tot canalul colector”, a afirmat liberalul.
In ceea ce-l priveste, edilul sef declara ca proiectul amintit nu viza consolidarea integrala a canalului colector, ci camasuirea integrala a acestuia, dar o instanta a decis altceva: “Nu era inclusa consolidarea integrala a canalului colector, ci era inclusa camasuirea integrala a canalului colector, lucru care a fost desfiintat de instanta de judecata. Instanta de judecata a anulat acel contract care prevedea si camasuirea integrala a canalului colector.
A nu se intelege ca aplicarea unei folii din PEID (un plastic) si a unei suprafete de aproximativ 5 cm de beton, fara a fi armat, fara a avea structura de rezistenta, inseamna consolidarea canalului colector. Consolidarea s-a facut prin refacerea si modernizarea tuturor cintrelor care sunt, intr-adevar, cele care sustin canalul colector. Deci este o diferenta intre a impermeabiliza, sa spunem asa, si a consolida canalului colector; dar unii au fost viceprimari ani de zile si inca nu cunosc proiectul acela”.
Intrebat pe ce baza a decis instanta de judecata ca nu trebuie facuta camasuirea integrala a canalului colector, Marian Dragomir a explicat ca de fapt, judectatorii au decis ca solutia tehnica propusa nu era “cea optima”: “Exista un expert care a facut o analiza si dansul a spus ca acea solutie nu era cea optima. Este un expert stabilit de instanta, sunt doar 2 sau 3 astfel de experti la nivel national. Noi am contestat initial acel raport de expertiza, dar asa a hotarat instanta”.
Intrebat daca in prezent CUP Dunarea exploateaza canalul colector din subteranul Caii Dorobantilor, primarul a spus ca nu stie acest lucru.
Amintim ca acest canal colector la care facem referire (“vechiul canal colector”, cum este numit) a fost construit in perioada 1914-1916 si a fost proiectat sa functioneze 50 de ani.
g