Proiectul „Prietenie… pe o… sfoară…” a ajuns la cea de-a XI-a ediție

În perioada aprilie – iunie 2023, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila se derulează cea de a XI-a ediție a proiectului „Prietenie… pe o… sfoară…”.

Inițiat de Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov, parteneriatul educațional internațional „Prietenie… pe o… sfoară…”, , constă în activități practice care îmbină lectura și desenul, promovând literatura pentru copii și stimulând interesul acestora pentru lectură.

„De-a lungul anilor proiectul a reușit să coaguleze în jurul acestei idei peste 1000 de instituții culturale din întreaga țară și din Republica Moldova. Tema propusă în acest an este dedicată celebrării operei lui Jojanna Spyri. Fiecare copil participant la program colorează schițele unicat (realizate de bibliotecar Diana Cristea), din cartea «Heidi», cea mai cunoscută lucrare a autoarei elvețiene. Dragilor, vă așteptăm să umplem sfoara în culorile imaginației voastre!

Proiectul se adresează preșcolarilor și școlarilor din clase primare; cadrele didactice participante vor primi adeverințe. Dorința noastră este să aducem în atenția micuților, dar și a părinților, cât mai multe cărți valoroase și cât mai mulți scriitori pentru copii”, spun organizatorii.

Mai multe informații se pot afla de la Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar, la sediul instituției – Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca sau pe email sectiacopiibjbraila@gmail.com.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns