Proprietarii unui număr de 50 de imobile din Brăila aflate în stare de degradare vor plăti în 2023 un impozit majorat cu 500% pentru clădirile respective

Proprietarii unui număr de 50 de imobile din municipiul Brăila vor plăti la anul un impozit majorat cu 500% pentru clădiririle pe care le dețin, ca urmare a faptului că nu s-au îngrijit să le repare, iar modul în care arată acestea afectează imaginea orașului.

Este vorba despre clădiri de pe Bulevardul Al. I Cuza și străzile Ana Aslan,  Brașoveni, Cazărmii, Cojocari, Dr. Constantin Hepites, Danubiului, Împăratul Traian, Mihai Eminescu, Rubinelor, R. S. Campiniu, Mărăști, Vadul Schelelor, Școlilor, Vapoarelor, Calea Galați, Piața Traian.

Decizia a fost luată în ședința Consiliului Local Municipal de astăzi.

Consilierul local Florin Gheorghiță (PNL) a comentat că nu i se pare corect faptul că sunt sancționați doar unii dintre proprietari clădirilor aflate în avansată stare de deteriorare și a dat și un exemplu în acest sens: în Piața Traian sunt mai multe clădiri degradate, printre care și una  care îi aparține Municipalității; proprietarii celorlalte clădiri au fost „sancționați” cu  majorarea impozitului  cu 500%, în timp ce Municipalității nu i se întâmplă nimic pentru că nu repară clădirea care-i aparține.

În plus, liberalul a mai spus că în opinia sa, Primăria ar fi trebuit să găsească o variantă de a-i stimula pe proprietarii acestui gen de clădiri să le repare, nu să se grăbească să-i sancționeze:

Gheorghiță nu a primit niciun răspuns de la primarul Marian Dragomir (PSD), care astăzi a fost neobișnuit de tăcut în ședința CLM.