Protectia Copilului continua controalele la Silistea

IMG_20140212_115148

*asistentii sociali ai Directiei pentru Protectia Copilului au descins astazi din nou la Silistea, pentru a verifica daca mai exista cazuri de familii care-si neglijeaza copiii si a preveni noi tragedii

 

Controale in teren, la familiile nevoiase din comuna Silistea. Dupa tragedia intamplata zilele trecute, cand un bebelus a murit de foame, desi situatia lui era monitorizata de mai multe autoritati locale, reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului a vizitat astazi alte cateva familii foarte sarace din localitate. Nu de alta, dar decesul baietelului a confirmat, inca o data, faptul ca primariile din judet nu anunta intotdeauna Directia pentru Protectia Copilului cu privire la cazurile in care minorii sunt pusi in situatii de risc, din cauza saraciei sau neglijentei parintilor.

Pentru a se asigura ca in comuna  amintita nu mai exista astfel de situatii, echipa DPC, insotita de viceprimarul localitatii si de asistentul social, a trecut pe la patru familii raportate ca fiind cazuri mai deosebite, din punct de vedere social. La prima familie, mama copiilor a refuzat sa deschida usa si sa discute cu asistentii sociali, astfel incat acestia au fost nevoiti sa-i transmita prin geam ca ii poate anunta, daca are nevoie de ajutor si au plecat, dupa ce i-au lasat un bilet cu informatii despre modul in care ii poate contacta. La celelalte doua familii s-a constatat ca situatia nu era atat de grava, incat sa necesite preluarea copiilor  de DPC. La cea de-a patra familie, din satul Cotu Lung, echipa Directiei nu a gasit acasa decat una dintre fete, mama fiind plecata la o alta fiica, o adolescenta de 15 ani, care a nascut de curand si se afla la Maternitate. De altfel, la solicitarea Primariei Silistea, care stia ca locuinta familiei nu era propice gazduirii unui nou-nascut, tanara a fost tinuta de medici in spital, desi, din punct de vedere medical, putea fi externata de cateva zile. In urma verificarii conditiilor de trai, reprezentantii DPC au considerat insa ca nici ceilalti copii, cu varste cuprinse intre 4 si 16 ani, nu beneficiaza de conditii minime de trai, astfel incat acestia au fost luati de acasa si adusi temporar la un centru maternal din Braila, unde vor ramane pana cand Primaria o va ajuta pe mama lor sa-si igienizeze casa.