Protest la Casa Județeană de Pensii Brăila

Salariații Casei Județene de Pensii (CJP) Brăila au ieșit astăzi în fața instituției, așa cum au făcut și în zilele trecute, pentru a protesta față de tratamentul discriminatoriu la care sunt supuși, comparativ cu colegii lor din Casa Națională de Pensii, care au salarii mai mari.

Ei reclamă faptul că prevederile Legii 153/2017 privind salarizarea unitară nu s-au aplicat și la casele de pensii din teritoriu, ceea ce face ca salariile lor să fie mult mai mici decât cele ale colegilor din București, din aceeași familie ocupațională.

Mai mult, salariații CJP Brăila reclamă că numărul lor este insuficient pentru volumul de muncă din instituție, dat fiind că atunci când pleacă unul dintre ei, nu se mai fac angajări. În plus, aceștia acuză faptul că munca lor este îngreunată de dotările precare.

Chiar dacă în această săptămână protestele s-au făcut la CJP Brăila fără întreruperea lucrului, salariații instituției spun că sunt dispuși să ajungă la grevă generală, cu întreruperea lucrului și stoparea plăților, dacă de asta va fi nevoie ca să li se rezolve revendicările.

Cosmina Gabriela Budur, reprezentanta salariaților CJP, ne-a declarat:

Moldoveanu Dionisie a completat:

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns