Protest spontan al angajaților Direcției Regionale de Statistică Brăila

Angajații Direcției Regionale de Statistică Brăila au desfășurat astăzi o acțiune de protest spontan, așa cum s-a întâmplat și în alte direcții similare din țară. Protestatarii acuză situația salarială discriminatorie la care sunt supuși statisticienii de o lungă perioadă de timp.

Sindicatul din Institutul Național de Statistică București (SINSB), membru al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, își declară susținerea față de colegii din țară și transmite într-un comunicat dat publicității: „Urmare a nepăsării totale a factorilor decidenți față de numeroasele notificări, adrese și acțiuni de protest, solicităm de urgență transpunerea în legislație a Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema «Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al Direcțiilor Regionale și Județene de Statistică».

Așa cum guvernanții au «uitat» să aplice Memorandumul, și statisticienii sunt pe deplin îndreptățiți să «uite» de colectarea, prelucrarea și publicarea datelor statistice referitoare la indicele prețurilor de consum, produsul intern brut, indicatori de întreprindere pe termen scurt, indicatorii pieței muncii, statistici de comerț internațional, populație și mișcarea naturală a acesteia, migrație, statistici agricole, statistici în domeniul transporturilor și energiei etc.

Sindicatul din Institutul Național de Statistică București (SINSB) va susține toate demersurile statisticienilor, care vor putea culmina în următoarele zile cu blocarea activității instituției, demers cu implicații majore în punerea în aplicare a măsurilor economice și sociale ale Guvernului sau respectarea termenelor de transmitere a datelor către Eurostat și alte organisme internaționale. Singurii vinovați vor fi guvernanții acestei țări care au ignorat și tratat statisticienii ca pe o categorie inferioară de salariați.

Nu vom mai admite să fim mințiți! Solicităm pe această cale o întâlnire de urgență cu premierul Marcel Ciolacu”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns