PSD BRĂILA ARE PRIMARI ÎN 25 DE COMUNE ȘI UN NUMĂR DE 267 DE CONSILIERI, RESPECTIV 48,9% DIN TOTALUL MANDATELOR DE CONSILIERI JUDEȚENI, MUNICIPALI, ORĂȘENEȘTI ȘI COMUNALI

Președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a transmis astăzi un mesaj de mulțumire brăilenilor care au votat candidații social-democrați pe 27 septembrie, precum și tuturor celor care s-au prezentat la urne la alegerile locale, indiferent cu cine au votat.

Rotaru declară într-un comunicat de presă că „rezultatele obținute la nivel de județ, de municipiu, precum și în unele dintre localitățile din județ conduse de primari PSD, ne fac să credem că, în general, în mandatul care se va încheia în câteva zile reprezentanții PSD care au avut funcții de conducere în Consiliul Județean și la primării, precum și consilierii noștri județeni și locali au făcut treabă bună în forurile respective.

PSD Brăila a încercat să facă o campanie curată, candidații noștri s-au concentrat pe a-și prezenta realizările și proiectele, fără atacuri la adresa adversarilor politici și am fi dorit să facă la fel și ceilalți candidați. Din păcate, începând de la nivel central (și mă refer în special la rectificarea bugetară, care a fost una discreționară, bazată strict pe criterii politice) și continuând cu nivelul local, unii dintre adversarii politici au înțeles să facă o campanie negativă, aruncând cu noroi în candidații noștri și atingând culmea penibilului, când au folosit imaginea candidaților PSD în campania lor electorală.

După cum s-a dovedit, campaniile de tip negativ, împănate cu mizerii de tot felul, nu mai țin la brăileni. Dacă adversarii noștri politici și-ar fi consumat energia în a-și formula niște proiecte coerente și realiste, în loc de a prezenta alegătorilor idei generale, mai mult sau mai puțin fezabile și atacuri murdare la adresa candidaților PSD, poate și rezultatul lor ar fi fost altul. Dar nu este treaba noastră ce fac alte partide și cum își stabilesc acestea strategia de campanie.

Organizația PSD Brăila, prin reprezentanții săi, candidați la diferite funcții administrative, a obținut președinția Consiliului Județean și majoritatea în Consiliul Județean, Primăria municipiului Brăila și majoritatea în Consiliul Local Municipal, primăriile celor 3 orașe (Făurei, Ianca și Însurăței), la care se adaugă funcția de primar în 25 de comune și un număr de 267 de consilieri din 546, respectiv 48,9% din totalul mandatelor de consilieri județeni, municipali, orășenești și comunali. Aceste rezultate, care au clasat organizația Brăila pe locul 3 pe țară, ne onorează și ne obligă, în același timp.

Este meritul și succesul echipei PSD, și mulțumim pe această cale întregului activ de partid, staff-ului de campanie județean și de la nivelul fiecărei localități, membrilor de partid, tinerilor, organizațiilor de femei si seniorilor PSD, militanților și voluntarilor, tuturor celor care s-au implicat și au contribuit la obținerea acestor rezultate.

Le mulțumim ziariștilor locali pentru bună colaborare din ultimii 4 ani și îi asigurăm că vom vedea în continuare în ei parteneri de dialog pe care îi vom trata cu respectul cuvenit.

În câteva zile, noul Consiliu Județean, noile consilii locale, noii sau mai vechii primari și președintele Consiliului Județean se vor apuca de treabă, în noul mandat. Le dorim succes tuturor, indiferent din ce partid fac parte și sperăm să avem o bună colaborare administrativă, în interesul comunității”.