PSD Braila este alaturi de Liviu Dragnea, dupa condamnarea lui la 1 an de inchisoare cu suspendare

sediu_mi

Organizatia PSD Braila considera incorecta decizia instantei in cazul liderului social-democrat Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul „Referendumul”, in care a fost judecat, alaturi de peste  70 de persoane,  pentru fraudele de la referendumul din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Social-democratii braileni sustin, intr-un comunicat dat publicitatii, ca Liviu Dragnea nu a facut nimic ilegal atunci cand a cerut mobilizarea cetatenilor pentru a-si exprima dreptul la vot. Mai mult, PSD-istii braileni sunt de parere ca daca secretarul general al PSD a fost condamnat pentru ca a cerut oamenilor sa voteze, atunci firesc ar fi sa fie condamnati si cei care au cerut oamenilor sa nu voteze – aluzie la fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu: „Unul dintre cele mai importante drepturi castigate dupa revolutie – dreptul de exprimare democratica a opiniilor – are acum, prin aceasta decizie juridica, un mod de interpretare care ridica mari semne de intrebare asupra viitoarelor campanii electorale.

Daca indemnul adresat cetatenilor de a iesi la vot – indemn firesc, practicat in toate structurile democratice – este sanctionat, ne intrebam de ce nu se ia in seama si indemnul in aceeasi conjunctura electorala exprimat fara echivoc de unii lideri politici, de a nu iesi la vot.
Organizatia PSD Braila va indemna alegatorii sa isi exprime un drept constitutional, va face campanie si prin mesaje de mobilizare si promovare a Partidului Social Democrat sau a liderilor si candidatilor proprii, aceste actiuni, cu respectarea prevederilor legale, facand parte din ratiunea de a fi a unui partid. De aceea, nu intelegem pentru ce altceva mai este necesara perioada de campanie electorala prevazuta de lege.

 Avand in vedere toate acestea, PSD Braila considera ca prin cazul «Liviu Dragnea» se poate genera o schimbare totala de paradigma in ceea ce priveste manifestarile democratice, cu toate consecintele absurde ce decurg din aceasta”.

Amintim ca Liviu Dragnea a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare, pentru ca a coordonat un mecanism complex, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot, la referendumul din 29 iulie 2012.