PSD Braila il revoca pe Stancu din fruntea sa fiindca asa a decis conducerea centrala

P1090101

Liderii PSD Braila au asteptat o decizie de la centru, pentru a avea curajul sa-l schimbe din functie pe presedintele lor, Gheorghe Bunea Stancu. In ciuda deficitului de imagine pe care actualul presedinte social-democrat l-a adus organizatiei, atat prin faptul ca este judecat sub control judiciar pentru abuz in serviciu si conflict de interese, cat si prin faptul ca a primit deja o sentinta definitiva pentru incalcarea regimului conflictului de interese, social-democratii au amanat cu lunile  momentul in care sa-si rezolve aceasta problema. Nu de alta, dar cum nu aveau curajul sa ia ei, pe plan local, decizia de a-l schimba din fruntea organizatiei pe Stancu, au asteptat sa fie “ordin de la centru”, ca sa miste in front.

Asa se face ca urmare a unei decizii centrale, pe data de 12 decembrie se va desfasura Conferinta  Extraordinara a PSD Braila, in cadrul careia Gheorghe Bunea Stancu va fi revocat din functia de presedinte PSD (dupa ce a fost deja revocat din cea de presedinte al Consiliului Judetean Braila) si va fi ales un nou sef al organizatiei.

Primvicepresedintele Aurel Simionescu a declarat ca personal, nu a fost interesat de functia amintita si ca deocamdata, s-a inscris un singur candidat: deputatul Mihai Tudose. Simionescu a precizat insa ca se pot depune candidaturi si in ziua Conferintei Extraordinare: “Domnul Tudose si-a manifestat  intentia de a candida pentru aceasta functie – declaratia a fost de mai multa vreme, insa acum a oficializat-o, iar hotararea este ca ultimul moment de inscriere sa fie in cel in care pornim Conferinta Judeteana, adica vom intreba cine mai doreste sa se inscrie, atunci cand vom prezenta ordinea de zi. Deci pe data de 12 decembrie, la ora 15, incepem Conferinta, iar la ora 15,05 inchidem lista de inscrieri pentru functia de presedinte PSD. Deocamdata, doar domnul Tudose si-a manifestat aceasta intentie. Vor vota 156 de persoane – cel putin teoretic, fiindca acestia sunt delegatii. Conferinta Extraordinara are o componenta stabilita clar prin statutul partidului”.

Intrebat in ce context se organizeaza alegeri pentru presedintia PSD Braila, daca actualul presedinte, Gheorghe Bunea Stancu, nici nu si-a dat demisia si nici nu a fost demis, Simionescu a precizat: “Este o decizie a Comitetului Executiv National de organizare a Conferintei Extraordinare, care sa aiba pe ordinea de zi un punct care se refera la revocarea presedintelui si altul – organizarea de alegeri pentru aceasta functie”.