PSD Braila nu da jos afisele cu “Mandri ca suntem romani”

mandri-ca-suntem-romani-full

Primarul municipiului, Aurel Simionescu (PSD) a declarat astazi ca social-democratii braileni nu au de gand sa dea jos afisele cu sloganul <<Mandri ca suntem romani>>, desi o decizie a Biroului Electoral Judetean (BEJ)  impune acest lucru, in urma admiterii unei contestatii formulate  de PDL. Simionescu a explicat ca exista deja o decizie a Biroului Electoral Central care a infirmat astfel de decizii ale unor BEJ din alte judete si care a permis expunerea afiselor electorale cu sloganul amintit. De aceea, PSD Braila va face astazi contestatie la BEC si pana nu se primeste o decizie oficiala din partea acestuia, afisele respective raman la locul lor: “BEJ Braila a admis plangerea respectiva, dar avem o hotarare de Birou Electoral Central – nu pentru Braila, pentru alte doua judete – care a anulat hotararea legata de afisele cu <<Mandri ca suntem romani>>. Noi o sa facem astazi si o contestatie si banuiesc ca din moment ce BEC a dat deja o hotarare in chestiunea respectiva, cu <<Mandri ca suntem romani>>, o va mentine.

In ce priveste chestiunea cu afisele cu USL gasite in niste localitati din judet, eu v-am spus ca nu am intentionat sa punem astfel de afise. S-au gasit, intr-adevar, cateva afise de genul asta, dar o sa le inlaturam, nu e nicio problema.

Dar povestea cu contestarea sloganului <<Mandri ca suntem romani>> mie mi se pare extrem de ciudata, ca si argumentatia lor, ca <<Numai cei care voteaza PSD-UNR-PC sunt mandri ca sunt romani?>>. Pai atunci, numai cei care voteaza <<Ridicam Romania>> ridica Romania?! Mi se pare absurda povestea asta. Mandri suntem toti ca suntem romani, sau ar trebui sa fim toti ca suntem romani. In orice caz, nu dam afisele acelea jos, pana nu da BEC decizie definitiva in aceasta chestiune”.