PSD caută un om de încredere care să câștige – pe bază de competență, desigur – concursul pentru funcția de manager al Spitalului Județean Brăila. Nu ne facem griji; pe ce pune mâna PSD, înflorește din toate punctele de vedere, inclusiv al competenței

Veste mare și surprinzătoare la drum de seară! Vestea am primit-o de la europarlamentarul Mihai Tudose, la o emisiune de televiziune la care a participat aseară: liderul PSD a spus că el a fost unul dintre cei mai mari contestatari ai Deliei Râșnoveanu, ca urmare a faptului că activitatea managerială a acesteia a lăsat mult de dorit. Da, vorbim de PSD-ista Delia Râșnoveanu, înfiptă de partid atât de adânc în fotoliul de manager al Spitalului Județean Brăila în anul 2017, încât abia zilele trecute a putut fi scoasă de acolo, tot de PSD (cum altfel?), care s-a opintit când lucrurile au luat o turnură atât de gravă, că nici partidul n-a mai putut s-o apere.

Varianta oficială este următoarea: Delia Râșnoveanu a fost numită prima dată manager interimar al Spitalului Județean Brăila în mai 2017, pentru o perioadă de șase luni, timp în care s-a organizat concursul. Acesta a avut loc în luna august 2017, iar Râșnoveanu a fost singurul candidat înscris, obținând nota 9,92 la proba de prezentare a proiectului de management, nota 9,73 la abilități manageriale, iar nota finală cu care a promovat concursul a fost 9,83. După cum se vede, a sclipit la concurs de competentă ce era – a ratat la mustață media 10.

Râșnoveanu a zis că după un prim mandat „glorios” – unii ar zice „controversat”, dar sunt niște cârcotași care nu merită băgați în seamă –  merge și-al doilea, așa că în iarna anului 2021 s-a înscris la concurs pentru un nou mandat, „ca să-și termine proiectele deja începute”. De data aceasta a avut un contracandidat: pe Alina Neacșu, fost director medical al spitalului. Deloc surprinzător, PSD-ista Râșnoveanu a sclipit din nou și a câștigat iar concursul pe bază de competență, tot cu o medie peste 9.

Versiunea neoficială pe care o știm noi este că în 2017, când a trebuit să pună un manager nou la Spitalul Județean, PSD Brăila a căutat un om credincios partidului, fiindcă acolo se învârtesc sume foarte mari de bani și lucrurile trebuie tratate cu maaaare atenție, ca să nu se facă vreo greșeală, dacă înțelegeți ce vrem să spunem.

Râșnoveanu a fost aleasa – evident, grație competenței sale -, dar n-a vrut din prima, așa că a trebuit să fie convinsă să accepte sarcina de partid. După mai multe probleme legate de Spitalul Județean care au fost semnalate în presă, pe rețelele de socializare și în plenul CJ, dar și fiindcă avea nemulțumiri legate de nivelul salariului său de manager – care i se părea prea mic pentru activitatea sa neobosită în slujba bolnavilor și a partidului (asta din urmă doar în afara orelor de serviciu, vă dați seama!) – , Râșnoveanu a luat în calcul la modul serios ideea de a renunța la funcție. Socoteala ei de-acasă nu s-a potrivit însă cu socoteala din târgul partidului, fiindcă nu te joci cu atâta bănet. Partidul care e în tot și-n toate a făcut-o să se răzgândească și să stea cuminte acolo unde a fost pusă.

După atâția ani în care liberalii i-au cerut demisia de nu mai știm câte ori, aflăm acum că nu PNL era cel mai mare contestatar al Deliei Râșnoveanu, nu brăilenii care sesizează de ani de zile pe rețelele de socializare diverse nereguli de la spital sunt cei mai mari contestatari ai ei, ci Mihai Tudose, care i-a cerut de mai multe ori demisia – cu atâta discreție, că nu s-a aflat nimic despre asta din 2017 și până acum.

În fine, nu mai contează! Important este că în final au scos-o de-acolo și s-a eliberat locul.

Acum rămâne ca PSD Brăila să găsească un alt om de încredere care să câștige – tot pe bază de competență, desigur – concursul pentru funcția de manager al Spitalului Județean Brăila. Nu ne facem griji, că știm că pe ce pune mâna PSD, înflorește din toate punctele de vedere, inclusiv din cel al competenței.

Și acum vorbind la modul serios: Doamne ferește să nu ajungem să o regretăm pe Râșnoveanu!