PSD-istii vor ca Mortu sa fie vice CJ, insa Stancu a decis: Ionel Avram

P1060709

PSD Braila este condusa cu mana de fier de presedintele Gheorghe Bunea Stancu pana  si in aceasta perioada, in care el este in stare de arest la domiciliu, acuzat de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese. Dovada este faptul ca social-democratii braileni inca intra la el cu decizia proprie (mai exact, cu decizia luata in cadrul conducerii organizatiei) si ies cu opinia lui, pe care o pun in practica, desi nu sunt de acord cu ea.

Mai exact, ne referim la faptul ca sambata, in cadrul sedintei saptamanale de la partid, liderii social-democrati locali au analizat variantele privind cea mai potrivita persoana care sa-l inlocuiasca pe Stancu la conducerea CJ, interimar,  in perioada in care acesta nu-si poate exercita atributiile, din cauza problemelor juridice in care se afla. Asta, pentru ca PSD-istii nu sunt dipusi sa-l lase prea mult timp pe liberalul Ovidiu Nechita sa tina, fie si temporar, fraiele CJ. Au fost luate in considerare 3 variante, respectiv consilierii judeteni Viorel Mortu, Motoc si Nicu Nita, iar in urma discutiilor,  liderii PSD au decis ca cel care sa fie desemnat vicepresedinte al CJ si apoi, sa preia competentele de presedinte sa fie Viorel Mortu.

Duminica seara, o serie de consilieri PSD, dar si unii reprezentanti PP-DD l-au vizitat pe Stancu la domiciliu, unde “au pus tara la cale”, legat de ceea ce urma sa se petreaca  astazi, in sedinta de Consiliu – si nu numai. Potrivit informatiilor pe care le detinem, Gheorghe Bunea Stancu nici n-a vrut sa auda de decizia colegilor de partid si le-a dat instructiuni ferme: cel care trebuie sa-i ia locul este consilierul Ionel Avram, adica directorul economic al firmei sale, “Concivia”. Liderii PSD au incercat sa-l convinga pe Stancu de faptul ca aceasta alegere ar insemna, de fapt, sa se puna paie pe focul care si asa parjoleste imaginea PSD-ului local, ceea ce nu este deloc de dorit. Unii dintre acestia i-au mai spus, timid, ca nu este deloc oportun sa fie inlocuit, fie si pentru o scurta perioada, la conducerea CJ, de cineva care are legatura cu firma “Concivia”, care este vizata de mai multe acuzatii de conflict de interese ce-i sunt aduse sefului PSD local. Toate aceste lucruri l-au lasat rece pe Stancu, ce si-a impus opinia, ca de obicei. Cu alte cuvinte, PSD-stii braileni au intrat la Gheorghe Bunea Stancu cu parerea lor si au iesit cu parerea lui, cu care niciunul nu este de acord, dar pe care nu au curajul s-o ignore. Dovada ca astazi, la sedinta CJ, Ionel Avram a fost ales presedinte de sedinta, ca un prim pas si o verificare a functionarii noii majoritati, inainte de sedinta in care el va fi ales viceperesedinte al CJ.

Precizam ca dupa ce Stancu i-a convocat ieri dupa-amiaza liderii PSD locali si consilierii judeteni la domiciliu sau, Ionel Avram, care era in concediu, la Predeal, si-a lasat familia acolo si a venit val-vartej la Braila, pentru a raspunde la chemarea sefului sau.

Sedinta CJ in care se va lua o decizia oficiala in acest sens (adica decizia care va consfinti vrerea lui Stancu) va avea loc, cel mai probabil, saptamana viitoare.