Punct final la un proiect Erasmus derulat de Colegiul Economic „Ion Ghica” din Brăila

Săptămâna trecută a avut loc la Kumanovo (Macedonia de Nord) ultima întâlnire în cadrul proiectului “Să înveți despre Europa este o joacă de copii” (LearnEU) realizat de Colegiul Economic „Ion Ghica” din Brăila, cu parteneri din Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Portugalia, Spania, Turcia, Irlanda. Proiectul s-a derulat în perioada septembrie 2020 – aprilie 2023.

Programul activităților și produselor intelectuale planificate a fost gestionat ca parte a unui parteneriat strategic paneuropean, alcătuit din organizații experimentate în domeniile gamificării și formării educaționale multimedia cu utilizarea jocurilor serioase tridimensionale și dezvoltarea grupului și jocuri de predare la masă.

Ultima întâlnire de proiect s-a desfășurat pe 19 aprilie și a fost găzduită de partenerul macedonean Sredno Opstinsko Uciliste Pero Nakov. Această întâlnire a fost folosită de parteneri pentru a prezenta activitățile desfășurate în țările lor și rezultatele în ceea ce privește implicarea și impactul obținut, fiind folosite și fotografii ale evenimentelor multiplicatoare desfășurate în diferitele state care fac parte din consorțiul european.  În cadrul întâlnirii, la care a participat și dr. Veronica Summa, reprezentant al EURO-NET, partenerii de proiect au vorbit și despre raportul final și au planificat noi proiecte care vor fi dezvoltate împreună cu următoarele termene limită ale programului Erasmus Plus.

Tot în această lună, EURO-NET a dorit să realizeze un eveniment suplimentar în cadrul acestui proiect care a implicat peste o mie de tineri din toată Europa. La acest eveniment suplimentar au participat 81 de liceeni și profesori cărora li s-a cerut să încerce diferitele jocuri dezvoltate în cadrul inițiativei europene. În plus, coordonatorul proiectului a organizat și alte activități de atelier cu elevii și profesorii.

Proiectul LearnEU a fost realizat în cadrul Programului Erasmus Plus KA2 Parteneriate Strategice Pentru Educația Școlară.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns