Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, despre incidentul de la Spitalul Județean, unde un ornament de tencuială s-a prăbușit de la etajul VI: „S-a intervenit cu autoscara. S-au găsit și alte ornamente care erau în pericol să cadă și au fost detașate”

Informații noi legate de incidentul de la Spitalul Județean de Urgență Brăila, unde un ornament din beton s-a prăbușit de la etajul VI pe copertina rampei de la intrarea în spital. O bucată de tablă din copertină a fost îndoită, însă din fericire nimeni nu trecea pe acolo în acel moment.

Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ștefan Stoian, ne-a declarat că echipajul ISU a intervenit la solicitarea reprezentanților spitalului, care le-au cerut să verifice dacă nu cumva mai sunt și alte ornamente care ar putea să se prăbușească: „A căzut un ornament de tencuială de la fereastră de la etajul VI, deci nu este vorba de tencuiala de pe perete. A fost făcută sesizarea în jurul orei 13.35, iar echipajul a terminat intervenția la ora 15.20. Ei s-au dus să verifice să nu mai fie și alte astfel de ornament care ar putea să cadă; le-au găsit și le-au detașat. S-a acționat cu autoscara, fiindcă altfel nu se putea ajunge la etajul VI.  Nu au fost victime, doar pagube materiale minore, după cum mi s-a spus”.

După ce a avut loc incidentul, angajați ai spitalului au împrejmuit zona și au montat și niște stâlpi metalici de susținere a planșeului pe care a căzut ornamentul respectiv.