Radu: De cand sunt in CJ n-am mai vazut o sedinta in care sa nu fie nicio hotarare de votat

P1070492

Consilierul judetean  Silviu Radu nu crede o iota din declaratiile presedintelui PNL Braila, Catalin Boboc, privind faptul ca nu ar fi existat nicio strategie pusa la cale de PNL si PDL, pentru dizolvarea Consiliului Judetean. Radu spune ca dincolo de asigurarile date de unul sau de altul, faptele vorbesc foarte clar si arata incotro se indreptau lucrurile, in conditiile in care fostul vicepresedinte CJ Ovidiu Nechita(PNL) nu a convocat nicio sedinta ordinara a CJ luna trecuta, iar luna aceasta isi propunese sa faca o sedinta in care sa nu se ia nicio hotarare.

“Voiam sa-l intreb pe domnul Boboc daca el personal accepta faptul ca, asa cum scrie la lege si la regulament, daca timp de doua sedinte de Consiliu Judetean nu se adopta nicio hotarare, se dizolva Consiliul Judetean si ca de asemenea, daca timp de trei luni consecutive nu se intruneste Consiliul Judetean, acesta se dizolva. As vrea sa stiu daca dansul este de acord cu paragraful asta si daca-l recunoaste, ca si text de lege.

In alta ordine de idei, Prefectura i-a solicitat domnului Nechita printr-o adresa oficiala, semnata si inregistrata, sa-si intre in atributiuni, ca le are pe toate.  Adica <<domnule Nechita, va rog frumos, intrati-va in atributiuni si organizati sedinte ordinare, pentru bunul mers al aparatului Consiliului Judetean. Sedinta de pe 25 august s-a amanat, deci nu s-a tinut nicio sedinta luna trecuta si nu am adoptat nicio hotarare, iar acum, in septembrie, domnul Nechita a inceput cu o sedinta de indata, iar pe ordinea de zi a sedintei ordinare, la care toata lumea face referire, erau trecute 3 puncte: Informare privind  starea bugetului, Informare privind  actiunile Politiei brailene si Diverse. Deci niciun  proiect de hotarare. De cand sunt eu in Consiliul Judetean – si sunt la al doilea mandat – nu am mai vazut o sedinta de acest gen, in care sa nu existe nici macar un singur proiect de hotarare de votat. Cum poti sa aduni plenul CJ pentru niste informari, sa nu adopti nicio hotarare?! Ce urma dupa aceea? Sa intelegem ca nu voiau sa dizolve CJ?”, ne-a declarat Radu.