Radu: Nu-i impartim asa, la rapid, pe angajatii CJ, cine-i misel si cine nu-i misel

P1070487

Consilierul judetean Silviu Radu este uimit de una dintre sugestiile ce i-au fost date recent vicepresedintelui CJ Braila, Ovidiu Nechita (PNL), de catre liderul liberal Ludovic Orban. Mai exact, este vorba despre recomandarea privind “indepartarea” din Consiliul Judetean  a angajatilor care au colaborat cu presedintele suspendat Gheorghe Bunea Stancu, in realizarea unor  ilegalitati. Silviu Radu nu intelege cand ar avea timp Nechita – care a primit temporar o parte din atributiile presedintelui, pentru cateva zile -, sa-i descopere atat de rapid si sa le si dovedeasca vinovatia unor functionari publici, astfel incat sa aiba motive temeinice pentru a-i concedia. Asta cu atat mai mult, cu cat abia au inceput cercetarile in dosarul in care Stancu este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese:

“Cum ii descopera Nechita pe acesti functionari care au facut ilegalitati, de unde? Chiar nu vreau sa le comentez nebuniile… Cand o sa aiba ei, cei de la PNL, competente si abilitati de control, sa-i descopere pe functionarii din CJ care au facut ilegalitati, atunci sa-i dea afara. Nu are cum sa-i gaseasca pe cei care au facut lucruri ilegale si sa le dovedeasca vinovatiile, in cateva zile. Nu-i impartim asa, la rapid, pe angajatii din CJ, cine-i misel si cine nu-i misel… Nu e poate asa ceva. E o declaratie politicianista”.

Amintim ca vicele Ovidiu Nechita a primit competente limitate de presedinte la inceputul acestei saptamani si cel mai probabil, lunea viitoare el va fi schimbat din functie.