Radu: PDL Braila a pierdut alegerile, fiindca a scazut cu 5000 de voturi, fata de 2009

radu silviu11

Consilierul judetean Silviu Radu, fost membru PDL, este de parere ca victoria PDL-ului local, cu care se mandreste candidatul democrat-liberal Simona Draghincescu, dupa alegerile europarlamentare de ieri, este discutabila. Radu admite ca PDL s-a situat in judetul Braila pe locul doi, ca scor electoral si ca i-a luat-o inainte si PNL-ului, insa sustine ca analiza nu ar trebui facuta in acest fel, ca sa fie o baza reala de discutie, la nivel de partid. Consilierul judetean apreciaza ca fiecare partid ar trebui sa-si faca analiza pornind de la rezultatele obtinute la alegerile europarlamentare precedente, din 2009, si sa compare rezultatele proprii de atunci, cu cele de acum. In acest caz, spune Radu, se dovedeste ca in afara de PRM, PDL este marele perdant al alegerilor, fiindca a scazut cu circa 5.000 de voturi, fata de 2009, in timp ce toate celelalte partide locale au crescut: “La Braila, dupa alegerile europarlamentare, ar fi bine sa analizam voturi si nu procente. Am vazut tot felul de politicieni care fac declaratii care mai de care, ca au castigat, ca au crescut, ca li s-a marit lor, sau li s-a micsorat adversarului. Cred ca ar fi mai bine sa vorbim pe voturi, cand discutam despre asta. Marele perdant al alegerilor europarlamentare – in afara de PRM, care stim bine ca e un partid spre apusul lui -, cel mai mare perdant este PDL Braila si va spun si de ce: la europarlamentarele din 2009, PDL Braila a obtinut  15.997 de voturi, in timp ce acum au obtinut  doar 10.245 de voturi. Cel mai bine ar fi sa invete matematica, pentru a-si da seama ca le lipsesc circa 5.000 de voturi. In plus, Simona Draghincescu declara mandra ca a avut doua obiective, printre care unul, sa bata PNL; dar toata campania electorala, ea si PDL s-au axat pe ideea de a-i  bate pe PSD-isti!
Am mai vazut ca unii zic ca PNL-ul a pierdut. PNL-ul, de la 8.216 de voturi, la alegerile europarlamentare din 2009, a ajuns acum la 9.094 de voturi. Deci este tot o crestere. Nu mai spunem de Alianta USL, care de la 26.931 voturi, a ajuns acum la 34.841 de voturi.
Toate celelalte partide la nivel local sunt in crestere, doar doua partide sunt in scadere. Unul, in scadere dramatica, de la 8.677 de voturi, in 2009, la 2.942 de voturi, acum, din cauza ca liderul Vadim Tudor are probleme la nivel de atitudine, iar PDL-ul nu mai are circa 5.000 de voturi la Braila, fata de 2009”.