Radu: PDL nu s-a prezentat la proces, fiindca de la tribunal nu-i transmitea nimeni in direct

P1070492

Consilierul judetean Silviu Radu (fost PDL) apreciaza ca solicitarile repetate facute de PDL Braila de a se constata incetarea de drept a mandatului sau de ales local reprezinta simple demersuri de imagine. Radu ne-a declarat sa prin aceste reclamatii repetate cum ca nu le-ar fi luate in considerare cererile de catre conducerea Consiliului Judetean, democrat-liberalii incearca sa se victimizeze, pentru ca, de fapt, legal, solicitarile lor nu pot fi luate in calcul. Consilierul judetean sustine ca atat timp cat exista un proces pe rol, prin care el contesta excluderea din PDL, validitatea mandatului sau de consilier nu poate fi pusa in discutie, pana cand instanta nu decide, printr-o sentinta, ca excluderea  din partid a fost legala: “Unitatea de masura a deciziilor juridice nu o detin cei de la PDL, iar Consiliul Judetean nu-i tribunal, ca sa discute care e procedura de suspendare a excluderii, sau daca nu e  suspendare. Deocamdata, instanta a fixat termene si de-abia dupa ce aprofundeaza speta va spune instanta de decizie ia, adica daca suspenda excluderea mea din partid, daca continua, daca nu continua…”.

Radu spune ca daca organizatia PDL Braila este atat de interesata ca el sa fie dat afara din CJ, ar fi de dorit ca aceasta sa faca tot ce depinde de ea pentru ca procesul sa fie cat mai scurt – iar pentru asta, un prim pas ar fi sa-si trimita un avocat, la termenele fixate.  Mai exact, consilierul judetean a precizat ca la primul termen al procesului nu s-a prezentat nimeni din partea PDL, asa ca instanta a fost nevoita sa dea un nou termen: “Eu nu inteleg de ce vorbesc cei de la PDL, ca la prima infatisare la proces ei nu si-au trimis niciun avocat, nu i-a reprezentat nimeni. La prima infatisare s-a pus alt termen, pentru ca PDL nu si-a trimis aparator. Adica e clar o mica forma de jonglerie de imagine, ca sa para  ca ei, PDL, se zbat si altii nu stiu ce le fac…”.

Intrebat de ce crede ca PDL Braila insista pe tema eliminarii sale din CJ, daca n-au fost nici macar atat de interesati de subiect, cat sa trimita un avocat la proces, Radu ne-a spus: “Ei insista, in primul rand, pentru ca in contextul noii conjuncturi din Consiliul Judetean, s-au incurcat in matematica voturilor. Se zbat sa faca majoritate, dar s-au gandit ei sa faca majoritate dand declaratii in presa, nu facand negocieri si prezentand proiecte cu care sa gaseasca voturile necesare. Ei incearca sa faca majoritate doar cu artificii de imagine. Vizavi de ce s-a spus in CJ, ca ei au trimis solicitare si nu s-a pus pe ordinea de zi: pentru ca CJ sa dea o decizie pe tema incetarii mandatului meu, ii trebuie o decizie a tribunalului, care trebuie sa inceapa sa judece procesul. Dupa cum v-am spus, procesul este la tribunal, acesta asteapta sa aiba si PDL o forma de reprezentare in fata instantei – n-au avut, n-au catadicsit macar acest lucru, am fost numai eu acolo, iar ca sa se ajunga la suspendare sau anulare de act, trebuie sa se judece.  Dar doar cu declaratii in presa, fara ca cei de la PDL sa fie prezenti la  tribunal, nu se poate… Stiau ca au infatisare, au fost anuntati, dar nu s-au prezentat. Dar la tribunal nu da voie la presa, probabil de-aia nu au fost acolo… Tinand cont ca in sala de tribunal presa nu are acces, iar  telefoanele mobile sunt inchise, probabil de-aia n-au venit, ca nu ii transmitea nimeni in direct de acolo…”.