Radu Popa, Danut Lungu si Florin Carligea – candidatii PNL la alegerile parlamentare. Ei sunt deja contestati de unii dintre colegii lor

p1120495

Sedinta cu scandal, la PNL Braila, in aceasta dupa-amiaza. Liberalii braileni au ajuns astazi la o prima decizie cu privire la candidatii la alegerile parlamentare de la finele acestui an, insa aceasta este deja contestata din interior, iar lista candidatilor nu a fost validata oficial in Biroul Permanent Judetean, dat fiind ca o parte dintre participanti au parasit sala, acuzand faptul ca nu a fost respectata procedura, conform statutului.

Sedinta a debutat cu o consultare a reprezentantilor organizatiilor locale, care s-a desfasurat intr-o atmosfera normala, lipsita de tensiuni. Problemele au aparut insa in momentul in care s-a trecut la discutiile in Biroul Permanent Judetean, unde spiritele s-au incins, iar tabara vechilor liberali a constatat ca a fost invinsa la vot de fostul PDL, candidatii desemnati in urma votului fiind:

*Camera Deputatilor: Radu Popa, primarul de Ciresu, locul 1 pe lista; Danut Lungu, consilier judetean, locul 2 pe lista

* Senat: Florin Carligea, consilier judetean, locul 1 pe lista, Alexandru Danaila, consilier judetean, locul 2 pe lista.

O parte dintre vechii liberali au acuzat faptul ca nu s-a respectat statutul si au parasit sala, astfel incat potrivit informatiilor noastre, desi Florin Carligea a preluat conducerea sedintei, nu s-a mai realizat cvorumul. O noua sedinta a Biroului Permanent Judetean va avea loc in cursul saptamanii viitoare, pentru a se valida lista candidatilor PNL.

Dupa scandalul din sedinta, unul dintre primarii liberali prezenti la discutii comenta ca “Democratia in partid a murit definitiv”.