Radulescu: Lucrurile sunt de-a dreptul sfidatoare la CJ Braila, in ceea ce priveste transparenta decizionala
Consilierii judeteni liberali sunt extrem de nemultumiti de modul in care actuala conducere a CJ Braila intelege sa aplice principiile transparentei decizionale prevazute de lege. Consilierul Adrian Neagu-Radulescu declara ca din punctul sau de vedere, dar si al colegilor sai, CJ Braila are “grave probleme” in ceea ce priveste comunicarea actelor administrative catre populatie, dar si catre consilierii judeteni – fapt ce incalca procedurile si legislatia existenta. Grupul consilierilor judeteni liberali sustine ca neregulile incep inca de la modul in care este adusa la cunostinta cetatenilor ordinea de zi a sedintelor: “Potrivit Legii 215, a Administratiei publice locale si centrale, ordinea de zi a sedintei Consiliului Judetean trebuie adusa la cunostinta locuitorilor judetului prin mass-media, sau prin orice alt mijloc de publicitate – lucru care nu s-a intamplat niciodata. Daca este sa ne uitam si prin Legea transparentei decizionale, lucrurile devin de-a dreptul sfidatoare la adresa cetatenilor. In Legea 52/2003 se precizeaza ca in cadrul procedurilor de elaborare a proiectelor de acte normative, autoritatea publica are obligatia sa publice un anunt referitor la aceasta actiune pe site-ul propriu, sa-l afiseze la sediu, intr-un spatiu accesibil publicului si sa-l transmita catre mass-media. Teoretic, aceasta prevedere permite cetatenilor interesati sa consulte orice hotarare sau decizie luata de Consiliul Judetean. Mai mult, orice proiect de act normativ trebuie adus la cunostinta publicului cu cel putin 30 de zile inainte de supunerea spre analiza, avizare si adoptare de catre autoritatile publice. Toate aceste prevederi nu sunt aplicate la Braila!
Uitati-va un pic pe site-ul CJ Braila. La capitolul <<Proiecte de hotarari>>, in anul 2015, apare o singura hotarare, legata de Camera Agricola. In rest, nu exista nimic! Nici proiectele, nici hotararile, nici notele de fundamentare sau expunerile de motive! Cum poate cineva consulta un proiect de hotarare, daca acesta nu este publicat nicaieri? Cum isi poate face cineva, un cetatean oarecare, un punct de vedere, daca nu poate vedea nicio hotarare? In plus, noi, consilierii judeteni, ce am votat timp de patru luni, daca pe site-ul institutiei nu exista nimic referitor la deciziile noastre?”.
Daca pe site-ul Consiliului Judetean Braila, la capitolul “Proiecte de hotarari”, intr-adevar, nu se gaseste decat un singur proiect, capitolul “Hotarari” este actualizat si contine toate hotararile aprobate de consilierii judeteni, inclusiv cele de la cea mai recenta sedinta, de la finele lunii mai.
Pe de alta parte, daca cetatenii interesati de ceea ce se face la CJ cauta la capitolul “Rapoarte de activitate ale consilierilor”, ultimele postate sunt cele aferente anilor 2012- 2013 (cumulate), iar intre acestea nu apare cel al consilierului Neagu-Radulescu…
Comment
Liviu
05/05/2015
Daca taceai filosof ramaneai…
Legea invocata de dumneavoastra (LEGEA 52/2003) domenule consilier se refera la proiecte de ACTE NORMATIVE dupa cum reiese si din titlu…
HELLOOOOO! Hotararile de CJ sau CL sunt acte administrative…
Cat priveste ordinea de zi asa cum singur ati declarat „ordinea de zi a sedintei Consiliului Judetean trebuie adusa la cunostinta locuitorilor judetului prin mass-media, SAU prin orice alt mijloc de publicitate”.
Aici se incadreaza afisarea la avizierul institutiei!
TREZIREAAAA ca se termina mandatul domnule RADULESCU!!!!