Radulescu: Nu conteaza apartenenta politica, ci profesionalismul, cand e vorba de directorii de deconcentrate

adrian-radulescu-neagu

Consilierul judetean brailean Adrian Radulescu (PNL) este indignat de acuzatia deputatului PSD Marian Dragomir, ca liberalii si-ar pastra in functii directorii de deconcentrate, ramanand astfel, la guvernare, alaturi  de PSD, fiindca sunt manati de interese personale si ii intereseaza banii publici. Radulescu sustine, intr-un comunicat dat publicitatii, ca o astfel de viziune, cum ca directorii de deconcentrate manevreaza in interes personal banii publici, este caracteristica PSD-ul, dar nu si liberalilor: “Chiar daca domnul Dragomir este o persoana tanara, observ ca nu reuseste sa se desprinda de <<adevarul>> trasat de partidul din care face parte. Felul in care oamenii au inteles sa sanctioneze acest <<adevar>> al Partidului Social Democrat si aceasta cunoastere a tuturor problemelor sociale, economice si chiar politice ale altor partide, se pare ca a ramas fara ecou in ceea ce-l priveste pe dl deputat.

Cand vine vorba de banii publici pe care PNL-ul i-ar manevra si i-ar dirija la Braila, cred ca suntem la categoria <<hotul striga hotii>>. Eu, sincer, sa fi fost in locul dlui Dragomir, as fi evitat acest subiect, in conditiile in care toate scandalurile de coruptie din judetul nostru se leaga de numele colegilor sai de partid. Chiar daca vrea sa para altceva, nu inseamna ca nu este, sau ca nu a fost promovat exact de oamenii ale caror obiceiuri le condamna astazi.

Toate aceste discutii despre deconcentrate nu fac altceva decat sa scoata la iveala modul in care atat domnul deputat Dragomir, cat si colegii sai inteleg sa trateze diferitele directii deconcentrate care trebuie sa fie in slujba cetatenilor – si anume ca pe niste lucruri care pot fi tranzactionate, pentru a obtine avantaje politice. Pentru a exista un echilibru si aceste directii sa lucreze cu adevarat pentru cetateni, nu culoarea politica ar trebui sa fie <<criteriul>> pentru numirea in functia de director, ci profesionalismul si experienta persoanei care tinde spre o astfel de functie. Depolitizarea directiilor publice ar trebui sa functioneze si la Braila, dar perspectivele, in conditiile in care noua generatie care a preluat conducerea PSD la nivel local a ramas cu aceleasi metehne, sunt indepartate”.