Radulescu: Trebuie sa existe solutii pentru finalizarea investitiilor de la Spitalul Judetean; dar daca nu se vrea…

P1120925

Consilierul judetean Adrian Radulescu (MP) apreciaza drept intolerabil faptul ca dupa mai bine de jumatate de an de la controlul facut de o comisie a Ministerului Sanatatii la Spitalul Judetean Braila, conducerea CJ nu a informat alesii cu privire la rezultatele acelei verificari. Radulescu spune ca situatia este cu atat mai grava, cu cat conducerea CJ tine ascuns un raport care vorbeste despre nereguli serioase si prejudicii aduse bugetului statului. Consilierul judetean a precizat ca personal, a cerut presedintelui CJ Braila, Ionel Epureanu, sa ii dea un raport cu privire la situatia de la Spitalul Judetean din 2012 si pana in prezent si asteapta ca documentul respectiv sa ii fie inmanat: “Eu, in calitate de consilier, am solicitat CJ un raport cu tot ce s-a intamplat in cadrul Spitalului Judetean incepand cu 2012, defalcat pe fiecare sectie. Stiti ca in sedinta CJ s-a solicitat managerului Spitalului Judetean sa prezinte consilierilor acel raport de control. Nu s-a intamplat acest lucru.

Cel mai dureros pentru mine este ca au fost medici pe care i-a adus Stancu – acum nu vreau sa-l laud pe Gheorghe Bunea  Stancu, dar el i-a adus -, pentru a avea specialisti pentru noile sectii ale Spitalului Judetean. Unul dintre ei am avut placerea sa-mi fie amic, un doctor din Bucuresti, de la Fundeni. Au plecat acei doctori si nu stiu ce medici vor mai avea curajul sa vina la Braila si sa astepte cine stie cat, pana se va termina o sectie sau alta, la care lucrarile sunt deocamdata blocate. Medicii adusi de Stancu au plecat pentru ca nu puteau sa stea sa astepte le nesfarsit sa se finalizeze sectiile incepute acum cativa ani si pentru care acum s-a ajuns la instanta, deci poate dura inca ani de zile, pana se termina procesele.

Solutii sunt, nu se poate sa nu fie solutii pentru finalizarea lucrarilor, dar nu stiu de ce nu se vrea. Eu am ramas fara cuvinte, cand am auzit ca unul dintre constructori a dat in judecata CJ si cere despagubiri, cand toata lumea stie ca el nu a finalizat lucrarea, ca a depasit termenele de nu stiu cate ori; nu se poate asa ceva! Si acum apelam la firme de avocatura din Bucuresti, care sa ne apere in instanta. Compartimentul juridic al CJ Braila este praf; PRAF! Cata vreme nu se recruteaza personal calificat, nu pe relatii si pile… Pe de alta parte, e adevarat ca si salariile sunt foarte proaste la Consiliul Judetean”.