RALUCA BUCUR (PNL): M-AM SĂTURAT SĂ VĂD CUM CĂTĂLIN BOBOC POZEAZĂ ÎN OMUL ONEST ȘI SPUNE CĂ NU ARE DATORII LA NIMENI! EU AM DE PRIMIT BANI DE LA EL ȘI MAI ȘTIU ȘI PE ALȚII AFLAȚI ÎN ACEEAȘI SITUAȚIE. O SĂ MERG ÎN INSTANȚĂ, DACĂ VA FI NEVOIE

”M-am săturat să văd cum Cătălin Boboc o face pe omul curat, pe omul onest, marele candidat care vrea să salveze Brăila și marele președinte PNL, când știu ce face el în relațiile cu noi, unii dintre colegii de partid și din câte am înțeles, și cu alte persoane! El a cerut să iasă public și să spună clar cei cărora le datorează bani. Foarte bine, eu ies public și spun că îmi datorează bani de ani de zile și că de data asta merg până la capăt, merg în instanță!” – este declarația Ralucăi Bucur (PNL), consilier municipal în mandatul 2016-2020, care îl acuză pe președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, că îi datorează peste 13.000 lei (suma netă) încă din 2016, când ea a lucrat la cabinetul senatorial al acestuia cu contract de muncă.

Mai exact, Raluca Bucur spune că a fost angajată în ianuarie 2016 la cabinetul senatorial al lui Cătălin Boboc, ca și consilier juridic, că în perioada februarie-iunie a fost întrerupt temporar contractul de muncă, iar din iulie și până în decembrie 2020 ea a continuat să lucreze la acel cabinet.

Potrivit acesteia, deși în perioada amintită i-a solicitat în mai multe rânduri plata serviciilor prestate, Boboc a tot dus-o cu vorba și nu i-a plătit niciodată suma datorată. Bucur este convinsă că banii respectivi au fost încasați de cineva, dat fiind că de la Senat i s-a eliberat o adeverință de venit pentru perioada respectivă. Liberala mai afirmă că în cursul timpului i-a cerut de mai multe ori colegului său de partid să-i plătească suma respectivă, iar acesta i-a tot spus că o să-i dea banii în câteva zile, lucru care nu s-a întâmplat niciodată.

Raluca Bucur ne-a declarat că a fost indignată când a văzut declarația dată de Boboc în timpul campaniei electorale, când a fost întrebat dacă are datorii pe care nu le-a plătit și acesta a răspuns că nu are nicio datorie și că cei care scriu pe rețelele de socializare că e „țepar” sunt postaci PSD.

Mai exact, Boboc a declarat: „În primul rând răspunsul este clar, «Nu» (nu are datorii la nimeni – n.r.). Și doi, pentru că văd și eu toți postacii PSD, în primul rând, care fac asta, vreau să le fac următoarea invitație: haideți să stabilim o oră și o zi în care de față cu presa, toți aceștia care mă numesc în felul ăsta de ceva timp – de ani de zile din urmă vine acest lucru aruncat în spațiul public -, îi invit să ne întâlnim la o dată și la o oră, la o locație pe care o stabilim cu dvs, cu cine vreți și discutăm concret despre lucrurile astea, cu presa de față. Să vină cei care spun asta, să vină acolo”.

Bucur spune că actualul președinte PNL Brăila are datorii atât ea, cât și alți colegi din PNL și că dacă Boboc tot i-a îndemnat pe cei care au de încasat bani de la el să spună, în ceea ce o privește, a așteptat să treacă alegerile locale și i-a cerut din nou colegului său să-i plătească suma respectivă: „În anul 2016 i-am cerut de mai multe ori lui Cătălin Boboc sa-mi plătească banii respectivi. După mai multe astfel de discuții în care eu îi tot ceream banii și el tot îmi promitea că «rezolvă problema» și n-o rezolva, am obosit și am renunțat la banii respectivi, deși eu i-am trecut în declarația de venit. Atunci când am devenit consilier municipal a trebuit să depun o declarație de venit și am trecut și acești bani, pe care de fapt nu i-am încasat eu. Mi-a fost eliberată adeverință de venit de la Senat pentru acei bani. Am zis că suntem colegi de partid și nu are rost să tot trag de el să-mi dea banii, mai ales că era clar că nu vrea să mi-i dea. Am lăsat-o baltă.

Când am văzut însă ce a declarat în campania electorală legat de datorii, că el e curat și onest, am fost indignată. Mai nou, văd că el este pus din nou președinte PNL și o face în continuare pe curatul, pe onestul, el vrea să salveze PNL-ul și Brăila de mincinoși și corupți… E prea de tot! Am așteptat să se încheie campania electorală și alegerile locale, fiindcă a fost o perioadă agitată pentru noi toți la partid și nu era momentul pentru discuții de acest gen. Zilele trecute am vorbit cu el și i-am cerut să-mi dea banii pe care mi-i datorează din 2016 și iarăși mi-a zis că rezolvă problema. I-am cerut să-mi spună clar când rezolvă problema, când îmi dă banii. A zis că o rezolvă vineri, adică ieri. Evident, nu a rezolvat nimic.

M-am săturat să o facă pe omul curat, marele candidat și marele președinte PNL și să facă ceea ce face în relațiile cu noi, unii dintre colegi și din câte am înțeles, și cu alte persoane. De data asta nu mai renunț. Am decis să mă duc să cer copii după statele de plată de la Senat, să văd cine a încasat banii care mi se cuveneau. Eu nu cred că i-a încasat o persoană străină. Cineva a semnat în locul meu pentru încasarea acelor bani și asta este fals în acte publice. O să ajung în instanță pentru recuperarea sumei respective, dacă va fi nevoie”.

Contactat telefonic, Cătălin Boboc ne-a declarat că „e chiar culmea” și că Bucur și-a primit banii pentru cele câteva luni în care a fost consilier juridic la cabinetul său parlamentar: „O asemenea prostie nici nu vreau s-o comentez! Din 2016? Serios? Și cum cum naiba abia acum a apărut acest subiect? Ea a fost angajată câteva luni ca și consilier juridic și și-a primit drepturile conform legii. Eu i-am plătit banii. Cum poate să spună așa ceva? Doamne ferește… Dar îmi pun această întrebare, acum, abia azi de aducem aminte de acest subiect? Hai să fim serioși!”.