RASNOVEANU: NU MAI AVEM APA OXIGENATA IN SPITAL FIINDCA ACEASTA A TRECUT PE LISTA EXPLOZIBILILOR. AM CERUT POLITIEI SA NE DEA AVIZUL SA O CUMPARAM

Spitalul Judetean Braila a ramas fara apa oxigenata si deocamdata nu poate cumpara, fiindca are nevoie de avizul Inspectoratului General al Politiei, ca sa poata face astfel de achizitii. Este declaratia managerului Spitalului Judetean, dr. Delia Rasnoveanu, care a explicat astazi ca mai nou, apa oxigenata “a intrat pe lista explozibililor” si iti trebuie un aviz special, ca sa o cumperi. Rasnoveanu a raspuns astfel unei intrebari a consilierului judetean Adrian Vacu (PNL):

“Spuneti-mi si mie, in acest moment exista apa oxigenata in spital?”

“In acest moment nu exista apa oxigenata, deoarece apa oxigenata a trecut pe lista explozibililor. Este precursor pentru explozibil. S-a facut adresa catre Inspectoratul General al Politiei la Bucuresti, ca sa ne dea avizul, sa putem sa cumparam”

“Cat o sa stam cu aceasta adresa, cat o sa asteptam, ca sa putem sa tratam… Multe rani se trateaza cu apa oxigenata.”

“Stiu.”

“Va dati seama, sa vina un copil si sa-i pui spirt sau alt dezinfectant…”

“Cunosc situatia, este ceva, o noutate acum… Incercam…”

“Ce demers faceti, in afara de a trimite o hartie si a astepta rapsuns?’

“Am inteles ca se da avizul foarte repede. L-am trimis saptamana trecuta.”

“In afara de acest lucru, va rog frumos sa faceti un raport catre toti consilierii judeteni in care (sa explicati de ce – n.r.) datorita fluctuatiilor de medicamente de stricta necesitate, periodic, spitalul ramane fara anumite medicamente care chiar sunt vitale. Vreau sa faceti un raport, ce departamente se fac vinovate sau ce persoane se fac vinovate de aceste fluctuatii, astfel incat sa  putem, impreuna, sa eliminam aceste probleme”.

“Eu vreau sa fac o completare: doamna, dvs ati afirmat chestia cu bomba. Dvs oricum, cand ati preluat conducerea Spitalului Judetean, ati preluat o bomba care este in detonare, asa ca nu ne mai mira absolut nimic”, a comentat si consilierul Ovidiu Nechita (PNL).