RASNOVEANU: NU STIU DACA A FOST PROGRAMAT UN PACIENT LA RMN PESTE 81 DE ZILE. AR PUTEA FI O VARIANTA: DACA SE FACE RMN CU SUBSTANTA DE CONTRAST

Managerul Spitalului Judetean Braila, Delia Rasnoveanu, nu exclude posibilitatea ca un pacient care a fost consultat  ieri in unitatea pe care o conduce sa fi fost programat la o investigatie de tip RMN peste 81 de zile, asa cum sustine consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND).

Intrebata cat de lunga este lista de asteptare pentru investigatiile RMN, Rasnoveanu ne declarase vineri ca programarile de fac, in principiu, peste o luna.

Astazi, dupa ce Iordache a vorbit despre o programare la RMN facuta peste 81 de zile, am discutat din nou cu Delia Rasnoveanu pe acest subiect:

“Dvs spuneati ca se fac programarile cam peste o luna.”

“Da, asa stiam si eu. Deci nu stiu nimic de asta…”

“E posibil sa fie adevarat, sa fi fost programat un pacient peste 81 de zile?”

“Nu stiu daca e adevarat, dar ar putea fi o varianta: daca se face RMN cu substanta de contrast, pentru ca aceasta lipseste in toata tara si e posibil sa fie livrata mai tarziu. Dar stiu ca nu e nicaieri, adica nu stiu de ce 81 de zile si nu o luna, doua, trei…”

“Dar acea substanta de contrast e de asteptat sa vina intr-o luna, doua sau…”

“Nu este, s-a retras de pe piata! Asteptam sa se inlocuiasca cu altceva. Asteptam…”.

Pe de alta parte, Rasnoveanu a negat categoric ca investigatiile RMN din Spitalul Judetean s-ar face numai pana la ora 13, asa cum a declarat Iordache: “Nu, nu-i adevarat! Nu! Se fac investigatii RMN si dupa-amiaza, depinde de situatie. Cum sa nu, avem medici radiologi de garda!”.