Răspunsul DEER cu privire la cazul cablului improvizat prin care s-a consumat curent nefacturat la o stație de carburanți a liberalului Florin Cîrligea: „Locul de consum a fost deconectat de la alimentarea cu energie electrică, urmând a se demara demersurile judiciare prevăzute de lege”

Răspuns lapidar din partea Distribuție Energie Electrică România (DEER), cu privire la cazul cablului improvizat racordat la rețeaua de energie electrică, prin care se consuma curent care nu era înregistrat și facturat, descoperit la o stație de carburanți din municipiul Brăila a liberalului Florin Cârligea. Mai exact, este vorba despre stația de carburanți din Piața Poporului nr. 1, a firmei SC Comision Trade SRL, ce-i aparține lui  Cîrligea, unde la începutul acestei luni angajații DEE Muntenia Nord-Sucursala Brăila  au descoperit un cablu racordat improvizat, „la momentul verificării pe circuitul monofazat alimentat improvizat energia electrică consumată nefiind înregistrată și facturată” (citat din procesul verbal încheiat în ziua controlului).

În data de 7 august MD Press a transmis către Distribuție Energie Electrică Muntenia Nord-Sucursala Brăila o solicitare de informații publice în baza Legii 544/2001, pentru confirmarea datelor pe care le-am obținut pe surse și de asemenea, am cerut să se precizeze dacă a fost sesizată Poliția sau nu. Dat fiind că nici după 10 zile nu am primit un răspuns (care trebuia avizat de la centru), în data de 17 august am transmis aceeași solicitare direct către Distribuție Energie Electrică România.

Astăzi, după ce am publicat informațiile și acestea au fost preluate și de presa centrală, am primit de la un răspuns de la DEER, care sună așa: „Ca răspuns la sesizarea dvs, vă informăm că echipe ale Distribuție Energie Electrică Românie (DEER), împreună cu organele Statului cu competențe în domeniu, au efectuat verificări la locul de consum precizat în sesizarea dvs.  Locul de consum a fost deconectat de la alimentarea cu energie electrică, urmând a se demara demersurile judiciare prevăzute de lege”.

Amintim că proprietarul stației de carburanți, Florin Cîrligea, a declarat pentru MD Press că are contract cu o firmă autorizată ANRE care a făcut lucrarea respectivă și care trebuie să-și asume responsabilitatea. El a mai spus că o comisie întrunită săptămâna trecută a stabilit că prejudiciul este de 1.723 de lei, că firma sa va plătim suma respectivă și apoi o va recupera de la societatea care s-a ocupat de lucrarea amintită.