RĂZMERIȚĂ: CEREM DESCHIDEREA LOCALURILOR ÎN INTERIOR, PENTRU PENTRU A SALVA CEEA CE A MAI RĂMAS DIN HORECA

Președintele ProRomânia Brăila, Cosmin Răzmeriță, cere Guvernului să relaxeze măsurile luate în domeniul HoReCa și să permită deschiderea localurilor și în interior, nu doar terasele.

Răzmeriță – care candidează pentru funcția de președinte al CJ Brăila – susține că dacă se mențin actualele reglementări care interzic deschiderea în interior a resturantelor și a altor localuri de acest gen, pe motiv că astfel se previne răspândirea infecției cu coronavirus, angajatorii din domeniu, care au pierderi foarte mari, vor trimite în șomaj și mai mulți oameni: „Pro România cere de urgenţă deschiderea localurilor în interior, pentru că la nivel naţional au pierderi uriaşe, iar zeci de mii de oameni sunt afectaţi. 40% dintre salariaţi sunt în şomaj sau vor pleca în alte domenii până la finalul lunii.

Cerem tuturor partidelor politice, dar și ONG-urilor, să se alăture unui demers comun pentru a salva ceea ce a mai rămas din HoReCa.

În luna iunie, sectorul economic «hoteluri și restaurant» avea un număr de circa 212.000 de angajați, conform datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică, în scădere cu circa 7.000 față de nivelul aferent lunii februarie.

Potrivit studiului comandat de Organizaţia Patronală Hora, aportul HoReCa la PIB este de aproximativ 5,07%, după cum urmează: impact financiar direct (valoare adăugată) – 3,42%; impact social (salarii angajaţi şi aport consum) – 0,91%; impact financiar indirect (furnizori si investiţii) – 0,74%.

Orice interdicție, la fel ca prohibiția, a făcut de fapt ca alte lucruri se evolueze pe lângă. Asta ne dorim?! Alternative care să bage statul în faliment?!”.